Elzárja a kerozincsapot az Air India üzemanyag-beszállítója, ha a társaság nem fizeti ki tartozását – írta az indiai Firstpost hírportál.

A magánkézben lévő Indian Oil Corporation a lap értesülései szerint kedden fenyegette meg a légitársaságot, hogy bizonyos repülőtereken nem szolgálja ki a hatalmas adóssággal küzdő, napi 2 millió dolláros veszteséggel működő Air Indiát, ha nem fizet.

A lap forrásai szerint Patna, Pune, Csandígarh, Kocsín, Visákhapatnam és Ráncsí repülőterén sem ad kerozint a társaságnak, emiatt több járat menetrendje is módosulhat.

Az Air India arra kérte a hajózó személyeztet és a forgalomszervezőket, hogy annyi kerozinnal szálljanak fel, amellyel két szektort is teljesíteni lehet, így nem kell üzemanyagot vételezni a fenti repülőtereken.

Fotó AIRportal.hu

Az Economic Times legutóbbi, témában írt cikke szerint az Air Indiának októberig van fedezete a bérek kifizetésére, amellyel amúgy is csúszásban van. A kormány korábban 1 milliárd dollár értékű garanciát biztosított az Air Indiának, amelyből mára 365 millió dollár maradt és ezt is hamarosan teljes egészében felhasználják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég korábbi 8 milliárd dolláros adósságállományából a kormány egy szervezetén keresztül 4,3 milliárd dollárt vállalt át, egy évben csak adósságszolgálatra 565 millió dollárt költenek. Ebben a pénzügyi évben emellett 1,3 milliárd dollár adósságot fizet vissza az Air India, de ekkora teherrel a társaság egyedül nem tud megküzdeni, ezért kérték a kormány segítségét, amelyre nem nagyon számíthatnak, ezért alternatív megoldást kell találni.