Síkba dönthető székekből álló, emeletes üléssorokkal szerelné fel a prémium turista osztályt egy tervező, amely pihenésre alkalmasabb, és lehetővé tenné az emberek közötti megfelelő távolságtartást is.

A Zephyr Aerospace koncepciója a CNN híre szerint igen különleges: tervezője úgy oldaná meg az utasok közötti távolságtartást, hogy az emeletes ágyak ihlette üléssorokat helyezne el a prémium turista osztályon. 

Fotó: Zephyr Aerospace

Az ülőhelyeket 2-4-2 konfigurációban valósítaná meg a cég, amely viszonylag gyakori elosztás a szélestörzsű típusok prémium turista osztályain. A Zephyr Seat kihasználja az ülőhely és a kézipoggyász-tartó rekesz közötti helyet, így anélkül biztosít jóval nagyobb lábteret, hogy csökkentené a székek számát. 

“Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi helyzet miatt az utasok hajlandók lennének többet fizetni a teljesen elkülönített ülőhelyért, valamint azért, hogy kényelmesebben utazhassanak” – állítja a cég egyik szakembere.

A Zephyr koncepciójával ugyanannyi ülés férne el a prémium turista osztályon, mint eddig (forrás: Zephyr Aerospace)

Jeffrey O’Neillt egy néhány évvel ezelőtti álmatlan éjszaka inspirálta, amelyet a világ akkori leghosszabb járatán, a New York és Szingapúr közötti útvonalon töltött el prémium turista osztályon, amely számára nagyon kényelmetlennek bizonyult.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tervező jelenleg is tárgyalásokat folytat nagyobb légitársaságokkal a koncepcióról.

Ezek közé tartozik a British Airways, a Delta és a Lufthansa. A következő lépés a szükséges tesztek és biztonsági vizsgálatok elvégzése lesz, amely akár három évig is eltarthat, ha egyáltalán a hatóságok – tekintettel a vészhelyzeti, vészkiürítési eljárásokra, valamint a fedélzeten történő balesetek megelőzésére – egyáltalán engedélyezik a megvalósítást.