Az Emirates, a világ legnagyobb A380-as üzemeltetője november 3-án veszi át századik repülőgépét a társaság zászlóshajójának számító típusból – közölte lapunkkal a légitársaság.

Forrás: Emirates

Az Emirates flottájához kilenc évvel ezelőtt csatlakozott a kétszintes A380-as, és azóta több mint 80 millió utas repült ilyen géppel. Az Emirates A380-as járatai Afrika, Ázsia, Ausztrálázsia, Európa, Közel-Kelet és az Egyesült Amerikai Államok több mint 45 desztinációjára repülnek.

Sir Tim Clark az Emirates elnöke elmondta: „Az A380-as népszerűsége töretlen utasaink körében, akik közül sokan kifejezetten úgy tervezik az utazásukat, hogy ezen a géptípuson utazhassanak. Mi pedig folyamatosan fejlesztjük szolgáltatásainkat, hogy a lehető legjobb fedélzeti élményt nyújtsuk utasainknak.

A rendszeresen utazók az elmúlt évek során számos fejlesztést élvezhettek a kisebb változtatásoktól kezdve – ilyen például az ülésbe épített USB és HDMI csatlakozók – a jelentősebb fedélzeti átalakításokig. Így például áthelyeztük az ülések feletti bőrönd tárolókat, annak érdekében, hogy még kényelmesebb helyeket biztosítsunk a felső szinten. Jobb minőségű és kibővített fedélzeti szórakoztatórendszert is bemutattunk, számos más újítás mellett.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Folyamatos fejlesztések

Forrás: Emirates

Az A380-as géptípus 2008-as bevezetésével az Emirates a légi iparban elsőként vezetett be számos szolgáltatást, többek között az A380 fedélzeti lounge-ot és a First osztályon elérhető Shower Spa-t.

Az olyan sikeres újításokat, mint például az elektromos ablaksötétítőket felvonultató fedélzeti lounge vitathatatlanul a legnépszerűbb hely 40 ezer láb magasan. A fedélzeti lounge privát jacht kabinok ihlette legújabb kialakítása egyszerre kínál bensőséges és közösségi teret 26 Business és First osztályú utasnak. A lounge-ban még nagyobb, 55 inch-es LCD képernyőkön követhetők a legfrissebb járatinformációk, vagy az élő hír- és sportközvetítések.

A kifejezetten a First osztály 14 utasa számára elérhető Shower Spa a bevezetése óta töretlen népszerűségnek örvend. Mivel az Emirates-en kívül csupán egyetlen kereskedelmi légitársaság kínál ilyen szolgáltatást, kijelenthetjük, hogy ha valaki 40 ezer láb magasan éppen zuhanyozik, azt nagyon nagy valószínűséggel egy Emirates A380-as fedélzetén teszi.

A Shower Spa-ban elérhető fűtött padló, hajszárító és spa termékek továbbra is követendő példának számítanak a luxus fedélzeti szolgáltatások terén. A Shower Spa-ban a légitársaság utasai a VOYA luxus spa termékeit használhatják, illetve a világ első olyan – légitársaság számára tervezett – pizsamája is a rendelkezésükre áll, amely hidratálja a bőrt a repülőút alatt.

Fedélzeti szórakozás

Az Emirates A380-asain minden osztályon elérhető a több mint 2500 csatornán tv műsorokat, filmeket, zenéket, valamint játékokat kínáló, díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszer.

Az Emirates az évek során közel 1 milliárd dollárt fordított arra, hogy minden osztályon megnövelje az ülésekbe épített képernyők méretét, valamint az ülésekbe USB csatlakozók is kerültek. A prémium utasok számára ülésekbe épített HDMI csatlakozók is rendelkezésre állnak.

A teljes A380-as flottán a 20 MB ingyenes internetes adatforgalom mellett tavaly júniustól már élő TV műsorokat sugárzó csatornák is elérhetők.

Kiterjedt hálózat

A Emirates A380-as hálózatában Dubajból non-stop közlekedő járataival a világ számos pontja, többek között Sao Paulo, Casablanca, Koppenhága, Tokió és Los Angeles is elérhető.

Az Emirates 2015 novemberében vezette be a világ első, kétosztályos konfigurációban működő A380-as géptípusát. Ez a fedélzetén elérhető 615 üléssel a világ legnagyobb kapacitású repülőgépe lett, ahol az utasok élvezhetik az Emirates védjegyének számító kényelmet és minőségi fedélzeti szolgáltatásokat utazásaik során.