További hat Airbus A320-as érkezik az Austrian Airlines flottájába, a bécsi bázison a használt keskenytörzsűek váltják le a Bobardier Q400-as turboprop gépeket, amelyek 2021-ig teljesítenek szolgálatot.

A társaság AIRportalhoz eljuttatott közleménye szerint a 2019 év elején bejelentett flottamodernizáció keretében érkezik hat Airbus A320-as az Austrian flottájába, az első példány augusztusban kerül Schwechatra, miután az Egyesült Államokban, Jacksonville-ben átfestik az osztrák cég színeire.

2021 végéig összesen 10 ilyen gép kerül a sógorokhoz, amelyekkel a 18 darabos Bombardier Dash 8-400-as flottát váltják ki. Ezzel 36-ról 46-ra nő az A320-flotta mérete, a Q400-asokat pedig lassan kivezetik: 2019-ben eddig már kettő távozott, még idén egy harmadik is elbúcsúzik Bécstől, jövőre kilenccel csökken a számuk, a fennmaradó hat pedig 2021-ben távozik.

Forrás: Austrian Airlines

Az Airbusok használtan kerülnek az Austrianhez, négy a brazil Aviancától, kettő pedig a kínai Juneyao légitársaságtól érkezik, ők az OE-LZ- kezdetű lajstromot kapják, és az Aviation Capitlatól, illetve a CDB Aviationtól bérlik őket. A legidősebb gépet 2007-ben, a legfiatalabbat 2013-ban gyártották.

Andreas Otto, az Austrian kereskedelmi igazgatója a közleményben leszögezte: a típuscsere, és az új A320-asok flottába vétele üzenet a bécsi fapadosoknak is. Azt üzenik, megvédik piaci pozíciójukat és harcolni fognak az ügyfeleikért.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.