A holland királyi légitársaság megkezdte a wifi-szolgáltatáshoz szükséges eszközök telepítését Boeing 737-esein, az első átalakított gép már forgalomba is állt.

A KLM a Viasat kommunikációs céggel kötött szerződést, amely a szolgáltatás hátteret biztosítja, és a berendezések karbantartását végzi. A rendszert 18 Boeing 737-800-asra telepítik a következő időszakban a szakemberek, az átalakítások ez év végéig tartanak a légitársaság lapunknak megküldött közleménye szerint.

Boet Kreiken, a KLM utasélményért felelős alelnöke ebben úgy fogalmazott: továbbra is nagy figyelmet fordítanak szolgáltatásaik fejlesztésére, így tovább dolgoznak azon, hogy megfeleljenek utasaik elvárásainak, és a válságból még erősebben kerüljenek ki.

A fedélzeti wifi rendkívül fontos szolgáltatás, amelyet az ügyfelek a repülés teljes ideje alatt élvezni szeretnének. A KLM hosszútávú járatain ez már lehetséges, a fejlesztéssel pedig az utasok már az európai járatokon sem maradnak internethozzáférés nélkül.

Az adatforgalom a Viasat műholdjain keresztül biztosított, az utasok a KLM-járatokon három csomag közül választhatnak: Messaging, Surfing és Stream.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ingyenesen elérhető Messaging Whatsappon, Facebook Messengeren, Wechaten és egyéb alkalmazásokon keresztüli üzentküldést tesz lehetővé.

Forrás: KLM

Akik ennél több adatot szeretnének használni, választhatják a Surf vagy a Stream csomagot is az igényeiknek megfelelően. Előbbi a netes böngészéshez, vásárláshoz, cikkek olvasásához, utóbbi pedig filmnézéshez biztosít megfelelő sávszélességet a fedélzeten.

A csomagokat a KLM Portálon keresztül lehet megvásárolni, amely a wifire csatlakozás után megnyílik, ezen keresztül nemcsak az internethozzáférést, hanem a csatlakozó, vagy visszaúti járatokra szóló szolgáltatásbővítést, késést szenvedő vagy törölt járattal kapcsolatos ügyeket is lehet kezelni. Emellett a cég partnerei által biztosított szolgáltatásokra is elő lehet fizetni. Mindez nagyobb rugalmasságot, átláthatóságot biztosít az utasnak.

Forrás: KLM

Ha egy késésben lévő járat miatt esély van a csatlakozás lekésésére, akkor az utas átfoglalhatja magát a következő járatra. De utazási osztályt is válthat, például a turista osztályról Economy Comfortra módosíthatja a visszaúti jegyét.

A wifire csatlakozást követően a KLM mobilalkalmazását és a KLM.com honlapot is díjmentesen lehet használni, a Portál megjelenítése minden járaton azonos.

A KLM a Boeing 787-esek és az Airbus A330-asok fedélzetén már biztosítja az internetelérést, a Boeing 777-esek átalakítása folyamatban van. Jelenleg a hosszútávú járatok teljesítésére használt gépek 81 százaléka már rendelkezik a rendszerrel, várhatóan 2022 első negyedévére az összes példány átalakítása lezárul.