Év közepén állítja forgalomba első Airbus A380-as óriásgépét a Hi Fly portugál légitársaság. A nagy hatótávú, szélestörzsű repülőgépek személyzettel együtt történő (wet lease / ACMI) bérbeadására szakosodott cég a korábbi hírekkel ellentétben 471 üléses berendezéssel állítja forgalomba a típust.

Forrás: Airbus

A légitársaság korábban azt közölte, hogy két darab A380-ast állítanak forgalomba, azonban akkor még csak valószínűsíthető volt, hogy azokat nem újonnan, hanem a használt piacról szerzik be.

A Hi Fly két A380-asa Rolls-Royce Trent 900 típusú hajtóművekkel lesz felszerelve, és a korábban közölt 560 utas helyett “csak” 471 utas szállítására alkalmas székezéssel érkezik a céghez, ugyanakkor a közlemény hangsúlyozta, hogy a repülőgépek sűrű székezéssel akár 868 utas szállítására is képesek.

A légitársaság által közzétett látványterv szerint az A380-as máltai lajstromba, a szigetországban bejegyzett Hi Fly Malta leánycéghez kerül majd.

A cég ugyan nem közölte, de a két repülőgép a Singapore Airlines flottájából kivont négy tíz éves A380-asok közül kerül ki. Mint arról korábban lapunk is beszámolt a típus egykori első üzemeltetője, a Singapore Airlines a 10 éves lízingperiódus lejárta után kivonta flottájából a négy korosabb óriásgépét. Az MSN 3, 5, 8 és 10 gyári számú példányok kerültek vissza lízingcéghez. Egyes értesülések szerint a 3. és az 5. gyártási számú példány kerül a légitársasághoz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Hi Fly

 

Csak szélestörzsűekből álló flotta, jövőre érkeznek az A330neók is

A Hi Fly nagy hatótávú, szélestörzsű repülőgépekből álló flottát üzemeltet, jelenleg A330-as és A340-es repülőgépek teljesítenek szolgálatot a flottájukban.

A cég március végén közölte, hogy tíz darab új generációs hajtóművekkel felszerelt Airbus A330-900neo repülőgéppel újítják meg flottájukat. Az első példány a tervek szerint 2019 júniusában érkezik a flottába. A Hi Fly A330neo gépei háromosztályos elrendezésben 365 utas szállítására lesznek képesek, azonban a cég közlése szerint bérlői igény esetén átszékezhetők lesznek egyosztályos berendezésre amely 415 utas szállítását teszi lehetővé.

Forrás: Airbus