Év közepétől érkeznek ez első új generációs hajtóművekkel felszerelt Boeing 737 MAX repülőgépek karbantartásra a Lufthansa Technik Budapest Kft-hez. Az egyelőre meg nem nevezett ügyfél gépeire a kezdetekben a fedélzeti internetet telepítik a magyar szakemberek, de később a típus karbantartását is végzi majd az LHTB.

A Lufthansa Technik budapesti hangárjában 2018. év közepétől kezdik meg a szakemberek egy meg nem nevezett ügyfél Boeing 737 MAX repülőgépein a fedélzeti internethozzáférés és vezeték nélküli hálózat módosításait – a repülőgép karbantartó cég közlése szerint.

Boeing 737 MAX 8 (Fotó: Boeing)

A gépenként öt napig tartó módosítások során a repülőgépek törzsének külső részére szélessávú antennákat szerelnek fel a Lufthansa Technik Budapest szakemberei, valamint kábelezési munkákat végeznek a gépek belsejében.

Az öt napos karbantartás alatt a szükséges hardverek beszerelését és a szoftverek installálását végrehajtják az LHTB szakemberei.

A Lufthansa Technik Budapest korábban a Norwegian diszkont légitársaság Boeing 737-800-as (NG) repülőgépeire szerelt fedélzeti internet berendezéseket, egyéb karbantartási feladatok mellett. A cég közleménye azonban az ügyfelet nem nevesíti és piaci információk szerint sem a norvég low-cost az ügyfél ezúttal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint korábban megírtuk, a Norwegian a Boeing 737 MAX első európai üzemeltetője, de két példányt üzemeltet már a típusból a LOT lengyel légitársaság is, heteken belül pedig a cseh Travel Service (Smartwings) is átveszi az első új generációs 737-esét.

A módosítási program végét követő hónapokban a Lufthansa Technik Budapest megkezdi a teljes hangár-karbantartási képesség kiépítését a Boeing 737 MAX típusra, elsőként a cégcsoportnál.

A Boeing 737 MAX jogosításokat a Lufthansa Technik hálózatának más bázisaira később terjeszti ki a cég. A Lufthansa Technik már jelenleg is biztosít alkatrész-ellátási szolgáltatásokat a 737 MAX típushoz.