Az Etihad Airways lett a leginkább családbarát légitársaság egy felmérés szerint, amely a kisgyermekes utazás szempontjából készített rangsort, a listára egyetlen diszkont légitársaság is felkerült.

Nem egyszerű kisgyerekkel repülni, főleg hosszútávú járatokon, ezért kiemelten fontos lehet az, hogy mely légitársaságot választja a család.

A lastminute.com 37 jelentős légitársaságot elemzett ezzel kapcsolatosan, több szempont alapján, hiszen bizonyos kényelmi szolgáltatásokkal a fuvarozók könnyebbé tehetik az utazást a kisgyermekes családoknak.

Fontos szempont lehet például az elsőbbségi beszállás és gyerekételek elérhetősége, a fedélzeti szórakoztatórendszer gyermekeknek szóló kínálata, illetve az, hogy ingyenesen szállítják-e a babakocsikat, illetve fel lehet-e vinni hordozót vagy gyerekülést a fedélzetre.

A top 10-es lista a következőként alakult:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
 1. Etihad Airways
 2. Air Canada
 3. Qatar Airways
 4. United Airlines
 5. Aer Lingus
 6. TAP Air Portugal
 7. American Airlines
 8. British Airways
 9. Oman Air
 10. Turkish Airlines
Forrás: lastminute.com

A vizsgált légitársaságok 25 százaléka biztosított fedélzeti szórakoztatórendszert minden repülőgépe fedélzetén, 15 százalékuknál pedig wifi is elérhető az összes járaton, és míg 30 százalékuk ingyenesen kínál gyerekbarát menüt, 43 százalékuknál fizetni kell ezért, 27 százalékuk pedig egyáltalán nem rendelkezik ilyennel.

A weboldal külön rangsort is közzétett a hosszútávú, valamint a rövid- és közepes távú járatokat is üzemeltető légitársaságokról.

Rövid- és közepes távú járatok kategóriája:

 1. Etihad Airways
 2. Qatar Airways
 3. Air Canada
 4. United Airlines
 5. Aer Ligus
 6. American Airlines
 7. British Airways
 8. TAP Air Portugal
 9. Easyjet
 10. Oman Air

A listára tehát egy fapados, az Easyjet került fel.

A brit diszkont cég annak köszönhetően érte ezt el, hogy ötéves kor alatti gyerekkel történő utazás esetén elsőbbségi beszállást biztosít, ingyenesen szállítja a babakocsit, és gyerekülést is fel lehet vinni poggyászként, emellett átlagosan csupán 5 percet késik, és  gyerekmenüt is kínál (fizetősen).

Hosszú távú járatok kategóriája:

A hosszútávú járatok teljesítménye alapján az Air Canada vezeti a gyermekbarát légitársaságok rangsorát, és az első tízbe bekerült a Swiss, a Virgin Atlantic és a SAS is.

 1. Air Canada
 2. Etihad Airways
 3. Qatar Airways
 4. TAP Air Portugal
 5. United Airlines
 6. Aer Lingus
 7. Swiss International
 8. Virgin Atlantic
 9. SAS
 10. Oman Air