A Lufthansa-csoportba tartozó légitársaságok közül az Austrian után már az Edelweissnál is lehetőség adódik foglalás során önként fizetni a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása érdekében. 

A flyedelweiss.com-on keresztül történő foglalás során a myclimate nevű weboldal kiszámolja, hogy az adott repülés milyen mennyiségű szén-dioxid kibocsátással jár utasonként, valamint azt is, hogy ezt milyen összeggel tudja az utas kompenzálni.

Nem kell nagy összegekre gondolni:
egy Zürich-Ibiza útvonalon ez 4.5 euró, míg egy hosszú távú járaton, mint például Zürich-Vancouver, 23 euróval tudjuk kompenzálni a szén-dioxid-kibocsátást. 

Hamarosan a Lufthansa csoporthoz tartozó Edelweissnál is a foglalás során fizethetünk a CO2-kibocsátás kompenzálásáért

“Sokat teszünk azért, hogy minimálisra csökkentsük a vállalatunk környezetre gyakorolt hatását. A legújabb innovációnkkal is erre a fontos témára szeretnénk felhívni az utasaink figyelmét, és minél egyszerűbbé szeretnénk tenni számukra azt, hogy kompenzálni tudják a szén-dioxid-kibocsátást.” – nyilatkozta Berndt Bauer, a vállalat vezérigazgatója.

A Lufthansa-csoport stratégiai környezetvédelmi programjának fontos eleme az utasok általi szén-dioxid kibocsátás-kompenzáció, mely hamarosan a Lufthansa és a Swiss foglalási rendszerébe is integrálva lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az említett légitársaságok már 2007 óta lehetővé teszik ezt az utasok számára adomány formájában a myclimate weboldalán keresztül, azonban a foglalás során történő kompenzáció sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz. 

Nem a Lufthansa-csoport az első, aki a foglalási rendszerbe építi a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálásának lehetőségét: a KLM, a Virgin Australia, Air New Zealand és a Thai Airways is lehetőséget biztosít erre, hogy csak néhányat említsünk.