A Eurowings szélestörzsű gépei berepülnek a holding legfőbb bázisára, Frankfurtba, de Münchenben is nagyobb szerepet kap a diszkont cég. Az Eurowings A330-asait átalakítják valódi business-osztállyal, a ráhordást pedig maga a Lufthansa biztosítja majd a most bejelentett nyaralójáratokhoz.

Jelentősen átszervezi a Lufthansa-csoport a diszkont-leány, a Eurowings hosszú távú járathálózatát. A holding honlapján is közölt információk szerint az eddigi düsseldorfi bázist áthelyezik a legfőbb központba.

Frankfurtból az idén október végétől Mauritius, Barbados és a namíbiai Windhoek lesz elérhető a Eurowings gépeivel, Münchenből pedig Bangkokba nyit járatot a fapados.

További járatokat is bejelentenek majd, hiszen mind Frankfurt, mind a bajor nagyváros repülőteréről a hálózat bővítését tervezik. Utóbbi esetében eddig úgy tervezték, hogy maga a Lufthansa repül majd a thai fővárosba, ám a jelek szerint erről letettek. Arról egyelőre nem közöltek részleteket, hogy ehhez a széles törzsű flotta is bővül-e.

Az aero.de által látott belső levél szerint a diszkont cég hosszú távú járatait eddig Düsseldorfból üzemeltető, a Turkish Airlinesszal közös Sun Express Deutschland dolgozóit arról értesítette a holding, költözniük kell. Ugyanakkor a város nem marad sem Eurowings, sem hosszútáv nélkül, négy A330-as a szintén holdingtag Brussels Airlines üzemeltetésében októbertől Düsseldorfba települ.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az átszervezés része az is, hogy a Eurowings színeiben repülő hét A330-as teljes értékű business és prémium turista osztályt kap, hogy megfeleljen a Lufthansa sztenderdjeinek.

Ugyanis az anyalégitársasággal szorosabb együttműködésben működnek majd a frankfurti és müncheni hosszú távú járatok, a ráhordást is beleértve.

Harry Hohmeister, a holding egyik főnöke a bejelentéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: mivel a turizmus egyre erősödik, logikus lépés, hogy két fő bázisukon bevezetnek egy újabb márkát. Thorsten Dirks Eurowings-vezér pedig úgy fogalmazott, hogy helyes stratégiai lépés a holding két legerősebb és legnagyobb márkájának összekapcsolása Frankfurtban és Münchenben.