A Virgin Atlantic egyik New York–London járatát teljesítő A330-asán a felszállás után tűz keletkezett egy hordozható mobiltöltő miatt, a kabinszemélyzet eloltotta a lángokat, majd Bostonban kényszerleszállást hajtottak végre.

Nemcsak füst, hanem tűz is keletkezett a Virgin Atlantic VS 138-as, New York JFK-ről Londonba tartó járatát teljesítő Airbus A330-as fedélzetén csütörtök este – írja a Flightglobal.

A személyzet jelentése szerint az egyik utasülésből törtek fel a lángok, amelyeket sikeresen eloltottak, majd Bostonban hajtottak végre kényszerleszállást.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint bombakereső szakemberek vizsgálták át az érintett széket, végül az ülés párnázatai között vélhetően egy hordozható töltőből (power bank) származó akkumulátort találtak, ez gyulladt ki. A hatóságok nyomozást folytatnak az ügyben.

A CNN információi szerint más okozta a tüzet: az utasoktól származó beszámoló alapján az egyik légiutas-kísérő azt közölte velük, hogy az első osztályon gyulladt ki a fedélzeti szórakoztatórendszer egyik eleme.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Virgin Atlantic eddig csak annyit közölt, hogy még vizsgálják a tűz okát.

A tájékoztatás szerint mind a 217 utast a bostoni Logan reptér termináljába vitték a kényszerleszállás után, nem sérült meg senki.