Fegyveresek raboltak el egy repülőgépet Pápua Új-Guineában, a fedélzeten a pilótán kívül senki nem tartózkodott, a landolás után a szállított árut elrabolták.

Az AFP francia hírügynökségnek a légitársaság szóvivője azt mondta, repülőgépük Új-Britannia szigetén, Gasmatában volt, és éppen tankolták, amikor nyolc fegyveres férfi közelítette meg, a pilótát pedig arra kényszerítették, hogy szálljon fel.

A repülőgép nem nem vitt utasokat, így csak a pilóta volt a fedélzeten a géprablókkal együtt, akik utasították, hogy 300 kilométerre észak-keletre, Kokopónál, egy használaton kívüli repülőtéren szálljon le.

A landolás után a rablók kirámolták a gépet: a csomagokkal és a szállított áruval együtt eltűntek a helyszínről. Sem a pilótának, sem a repülőgépnek nem esett baja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gép azóta visszatért a cég központjába, az ország fővárosába, Port Moresby-be, a helyi hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.

Az 1998-ban alapított Tropicair chartercég – amely nem öszetévesztendő a belize-i ugyanilyen nevű vállalkozással – kis, elsősorban turbólégcsavaros gépeket üzemeltet, de a Beechcraft King Air, a Cessna Gran Caravan és a DHC-6 Twin Otter mellett rendelkeznek sugárhajtású Cessna Citationnel is, összesen 9 gép szolgál a flottában.