Az Emirates SkyCargo két, az ügyfelek igényeire szabott megoldást vezetett be a felfrissített és új névvel ellátott „Life Sciences and Healthcare” szolgáltatásánál.

A légitársaság ezen portfóliója a már meglévő, piacvezető gyógyszeripari szállítási megoldások mellett két új, az ügyfelekkel együttműködésben fejlesztett megoldással, az Emirates Vital és az Emirates Medical Devices elnevezésűekkel egészül ki – írta közleményében a légitársaság.

Az Emirates Vital (AXT) szolgáltatás az olyan, fokozott biztonságot és higiénét igénylő szállítmányokat kezeli, mint a klinikai vizsgálati anyagok, emberi szervek és szövetek, sejt- és génterápiával összefüggő szállítmányok. Ezeknél kiemelt fontosságú például az átrakodási idő lerövidítése a csatlakozó járatok között.

Ennek érdekében az ilyen jellegű szállítmányok a repülőgépek rakterének hátsó részében kapnak helyett, hogy kirakodáskor elsőként lehessen ezeket mozgatni, amihez speciális reptéri rakodójárműveket használnak. Így az érzékeny rakomány átpakolása a csatlakozó járatra kevesebb mint négy óra alatt megtörténhet, miközben az Emirates csapata nyomon követi és ellenőrzi a szállítmány útját.

Az Emirates Medical Devices (AXM) szintén új szolgáltatás, amely orvosi eszközök és berendezések mozgatását támogatja, biztosítva, hogy a rakományok mozgatása az orvostechnikai eszközökre vonatkozó szigorú előírásoknak és a helyes forgalmazási gyakorlatnak (Good Distribution Practice) megfelelő legyen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Emirates SkyCargo jelentős hírnevet szerzett már a gyógyszerek biztonságos szállítása terén. A dubaji logisztikai csomópontban például képesek állandó hőmérsékletet biztosítani még átrakodás közben is a hőmérséklet ingadozására érzékeny árucikkek számára, és biztonságosan tudják kezelni az olyan rendkívül érzékeny gyógyszeripari termékeket is, mint az inzulin, a vakcinák és az onkológiai gyógyszerek.

Az Emirates SkyCargo gyógyszeripari üzletága piacvezető, és hetente mintegy 2 millió kilogrammnyi gyógyszeripari rakományt szállít szerte a világon. 2015 óta több mint 200 millió dollárt fektetett be a legkülönfélébb fejlesztésekbe, ennek köszönhetően komoly szakértelemmel és ismeretekkel rendelkeznek a gyógyszeripari és a tágabb értelemben vett élettudományi területen.

A légitársaság az Emirates modern, széles törzsű utasszállító repülőgépein, valamint 11 Boeing 777F cargo-repülőgépén kínál teherszállító kapacitást, hat kontinensre kiterjedő globális hálózatán keresztül 150 célállomásra.

A légitársaság két korszerű logisztikai terminált üzemeltet dubaji központjában, ahol akár háromórás átrakodási időt is képesek biztosítani a csatlakozó járatok között.

A terminálok teljes teherszállítási kapacitása évente körülbelül egymillió tonna, és ezt a kapacitást 1,3 millió tonnára tervezik növelni. A hőmérséklet-érzékeny áruk, például a romlandó áruk és a gyógyszerek számára 15 000 négyzetméternyi külön tárolóhely áll rendelkezésre.