A Párizsi Légi Szalon második napján délig már 110 gép eladását jelentette be a Boeing, míg az Airbus a digitális repüléssel van elfoglalva.

A nagysikerű hétfői nap után kedden sem állt le a Boeing és folytatta a megkötött megrendelések bejelentését. Olyannyira felpörgött a gépezet a Boeingnél, hogy csak kedden délig már több, mint száz gép vételét jelentette be.

A legnagyobb megállapodást az Avolon nevű ír lízingcéggel kötötték, a társaság 75 darab MAX 8-as vételéről írt alá szándéknyilatkozatot a Boeinggel. A megállapodás piaci értéke listaáron számolva 8,4 milliárd dollár. A szándéknyilatkozat opciót tartalmaz további 50 darab 8-as MAX-ra is.

Grafika: Boeing Company | © AIRportal.hu

Grafika: Boeing Company


Az amerikaiak egy másik lízingcéggel, az amerikai Aviation Capital Grouppal (ACG) is megállapodott, a társaság 2,5 milliárd dollár értékben vesz 20 darab 737 MAX 10-et. A cég korábban is rendelt már MAX-okat, jelenlegi rendelésállományuk 60 darab 8-as és 9-es 737-esből áll.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezen kívül a Boeing megállapodott a pekingi székhelyű Okay Airways-szel is, a most még csak charter járatokat üzemeltető, de hamarosan menetrend szerinti üzemre átálló kínai társaság 8 darab 10-es és hét darab 8-as MAX 737-est vásárol Seattle-ből, és a kínaiak lesznek a 10-es változat egyik indító légitársasága. Az Okay emellett szélestörzsűek vételére is jogot formált, egy szándéknyilatkozat keretében 5 darab 9-es Dreamlinert vesznek.

Eközben az Airbus arról tart sajtótájékoztatót, hogy milyen tervei vannak a digitális repülésben. Megrendelésekről egyelőre nem érkezett hír.