A United vezérigazgatója szerint vakcina és a lakosság nagy arányú átoltottsága nélkül fele annyi lesz a légitársaság bevétele, mint a koronavírus-járvány előtt.

Scott Kirby vezérigazgató a United Airlines negyedéves pénzügyi jelentése kapcsán nyilatkozva a CNN híre szerint elmondta: a cég 1,6 milliárd dollár adózás utáni veszteséget volt kénytelen elkönyvelni egyetlen negyedév alatt. Ez messze a legkevesebb a nagy versenytársakhoz viszonyítva.

A veszteséget némileg sikerült csökkenteni, a korábbi 100 millió dollár helyett mostanában 40 milliót „égetnek el” naponta, de az előfoglalások nem alakulnak túl jól.

Fotó: AIRportal.hu

Scott Kirby szerint a következő negyedévben jóval kisebb veszteséggel fognak üzemelni, 25 millió dollárra becsülte a napi mínusz mértékét.

Addig, amíg nincs vakcina, és nem oltják be a lakosság jelentős részét, addig a járvány előtti szinthez képest fele annyi bevétellel kell számolniuk.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Teljesítményünk meg sem fogja közelíteni a járvány előtti szintet” – vélekedett.

Mint arról korábban beszámoltunk, a United 36 ezer ember elbocsátását tervezi októberben, miután lejárt az állami pénzügyi mentőövért cserébe vállalt kirúgási moratórium.

A United mellett az American Airlines és a Delta Air Lines is közzétette negyedéves pénzügyi mutatóit. Előbbi 2,1 milliárd, utóbbi 5,7 milliárd dollár adózás utáni veszteséggel zárta a negyedévet.