Drasztikusan csökkenti az amúgy is kis méretű flottáját a szlovák DanubeWings légitársaság a ch-aviation hírportál információi szerint. A jelenleg négy géppel üzemelő vállalat két, ATR-72-200-as típusú repülőgépét kínálja eladásra.

A szlovák légitársaság szolgálatában álló négy turbólégcsavaros repülőgép közül a két értékesíteni kívánt példány, az OM-VRA és OM-VRB Bukarestben, a Henri Coandă nemzetközi repülőtéren áll tárolás alatt. A flotta még aktív tagja jelenleg egyetlen repülőgépet jelent, a negyedik gép szintén tárolás alatt áll a pozsonyi repülőtéren.


Ez a flottacsökkentés a Pozsony-Kassa útvonal frekvenciájára is hatással lesz, így a légitársaság hetente csupán 2-3 járatot fog üzemeltetni belföldön. A nyári menetrend során több járatot is indítanak Pozsonyból és Kassáról horvátországi nyaraló célpontokra, míg a csehországi Ostravából Bécs repülőtere érhető el a DanubeWings-szel.

Az Airframes.org adatbázisa szerint a szlovák légifuvarozó OM-VRD lajstromú 23 éves repülőgépe az egyetlen aktívan szolgálatot teljesítő példány a flottában, amely tavaly március óta repül a DanubeWings kötelékében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!