Ötven darab Boeing 737 MAX-8 típusú utasszállító repülőgépre kötött vásárlási szándéknyilatkozatot a Farnborough légi szalon mai napján a Hainan Airlines. A listaárakon számított 5.1 milliárd dollár összértékű szerződés egyelőre a kínai kormányzat jóváhagyására vár, de az aláírással a légitársaság máris megerősítette elkötelezettségét az amerikai repülőgépgyár legújabb generációs keskenytörzsűje iránt.

Hainan Airlines Boeing 737 MAX-8 látványterv. (Forrás: Boeing Company) | © AIRportal.hu

Hainan Airlines Boeing 737 MAX-8 látványterv.
(Forrás: Boeing Company)

A Hainan Airlines, Kína első és egyelőre egyetlen Skytrax-ötcsillagos légitársasága tovább folytatja flottamodernizációs programját.

A hosszú távú járatok teljesítésére képes Boeing 787-8-as Dreamliner bevezetése mellett a rövid-, és középhatótávú útvonalakra a vadonatúj 737 MAX-8-as típust szemelte ki magának a fuvarozó.

Az egyelőre még kormányzati jóváhagyásra váró üzlet azért is fontos a Boeing számára, mert ezzel a Hainan Airlines keskenytörzsű flottája számára továbbra is a 737-es gépcsaláddal számol. A géppark ugyanis jelenleg is több mint 100 darab 737-est üzemeltet. Ezek döntő többsége, 94 gép a Next Generation széria 737-800-as változata, így egyáltalán nem meglepő, hogy az ezen a szérián alapuló, MAX-8-as változatot választották az elkövetkezőkre nézve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Airbus gyártmány egyébként már csak egyféle, az A330-as van a flottában. Annak viszont A330-200-as és A330-300-as változatai is, amelyek egykor a budapesti repülőtérre is rendszeresen közlekedtek Pekinggel légi összeköttetést biztosítva.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!