A holland királyi légitársaság megkezdte 14 darab Boeing 737-800-as gépe kabinjának teljes felújítását, az első már forgalomba is állt, a munka 2022 márciusáig tart. A főleg európai, így budapesti járatokon is használt típus fedélzete kényelmesebb lesz, és a súlycsökkenés miatt a fogyasztás, valamint a károsanyag-kibocsátás is csökken a légitársaság közlése szerint.

Az üzleti és turista osztályon beszerelt új ülések ergonomikus kialakításúak, nagyobb kényelmet és lábteret biztosítanak a korábbihoz képest, a szövetborítás legnagyobb részt újrahasznosított bőrből készült.

Az ülések átlagosan 20 százalékkal könnyebbek, mint a régiek, ennek köszönhetően 700 kilogrammal csökken egy-egy repülőgép tömege.

Forrás: KLM

Az átalakítással éves szinten minden repülőgép 58 tonnával kevesebb üzemanyagot fogyaszt majd, és 184 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsát majd ki.

A teljes flottára vetítve ez 812 tonna kerozin megtakarítását és 2576 tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátását jelenti évente.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Minden felújított kabinnal rendelkező Boeing 737-800-ason elérhetővé válik a fedélzeti Wi-Fi szolgáltatás is, amelyhez a KLM ingyenesen elérhető Portal oldalán keresztül lehet hozzáférést vásárolni. Az utasok minden esetben félórás, üzenetváltásra használható ingyenes adatcsomagot kapnak, további internetezéshez pedig kétfajta előfizetés választható.

Minden új üléshez saját USB-port tartozik, amelyeken keresztül a hordozható eszközöket lehet tölteni repülés közben.

Forrás: KLM

A fej feletti csomagtárolók is megújulnak, egyszerre biztosítanak nagyobb teret a kabinban és több helyet a kézipoggyászoknak.

A világítást LED-esre cserélik a szakemberek, amelynek köszönhetően a fényviszonyokat a napszaknak megfelelően lehet állítani, így reggel frissítő, este nyugtató hatás érhető el a használatával.