A kanadai Westjet bejelentette, hogy felvásárolja a szabadidős járatokat kínáló, low-cost Sunwing Airlines légitársaságot és annak Sunwing Vacations nevű utazásszervező üzletágát. Ha a hatóságok is jóváhagyják, idén év végén zárulhat le az ügylet.

A felvásárlással a Westjet jelentősen megerősíti pozícióit a szabadidős utazások és a low-cost légitársaságok kanadai piacán a közleményük szerint.

A 23 darab Boeing 737-800 és hat 737 MAX 8 repülőgépből álló flottával rendelkező Sunwing Airlinest integrálják a szintén csak Boeing gyártmányokat üzemetető Westjetbe.

Forrás: Westjet

Ennek köszönhetően jelentősen nő a rendelkezésére álló kapacitás, amelyet teljes évben kínál majd a low-cost modellben működő légitársaság, ellentétben a Sunwing Airlines korábbi modelljével, amely a turisztikai szezonban külföldről bérelt repülőgépeket személyzettel együtt, a holtszezonban pedig leállította, vagy más országokba adta bérbe gépeit.

A Sunwing Vacations az önálló cégben működő Westjet Vacations utazásszervező üzletágaként folytatja tevékenységét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A felvásárlás az utóbbi időszakban már a második jelentős, a konszolidáció irányába mutató lépés az észak-amerikai légiközlekedési piacon. Amint korábban beszámoltunk róla, az Egyesült Államokban a Frontier Airlines ultra low-cost légitársaság felvásárolja riválisát, a Spirit Airlinest.

Forrás: Boeing