Felvásárolja az Air Transat légitársaságot az Air Canada, az erről szóló megállapodást csütörtökön jelentette be a légitársaság.

Forrás: Air Transat

A megállapodás értelmében az Air Canada az Air Transat összes piacon forgó részvényét felvásárolja, részvényenként 13 dolláros áron.

A készpénzes felvásárlás teljes értéke 520 millió dollár. A megállapodást még jóvá kell hagynia az illetékes hatóságoknak és a részvényeseknek, ahogy az az ilyen eseteknél szokásos.

A végleges jóváhagyások megszerzését követően az ügylet 2020 elején zárul a tervek szerint. Ezt követően az Air Transat mint cég beolvad az Air Canada légitársaságba.

Az Air Canada tervei szerint az Air Transat márka megmarad.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tájékoztatás szerint a légitársaság jól kiegészíti majd az Air Canada, Air Canada Rouge és Air Canada Vacations brandeket. Az Air Transat központja és a kulcsfontosságú funkciók Montrealban maradnak.

Amint korábban megírtuk, a két társaság már hónapok óta dolgozik a felvásárlási tranzakció feltételeinek kidolgozásán, amelyet az Air Transat részvényesei most hagytak jóvá.

Az 1987-ben alapított Transat-csoport a két szezonon keresztül Budapestre is közlekedő Air Transat légitársaságon kívül Kanadában és Európában is számok érdekeltséggel rendelkezik az üdültető piacon, Dominikán szállodával is rendelkeznek. A vállalat 2017-ben még 137 millió, tavaly már csak 7 millió dollár adózott nyereséget tudott felmutatni.

Forrás: Air Canada