Kijelölte az első Embraer E-195 útvonalait az Austrian Airlines. A Lufthansa Csoportban működő osztrák nemzeti légitársaság a regionális flottáját modernizálandó vesz át a Lufthansa CityLine-tól E-Jeteket, amelyeket januártól állítanak menetrendszerű forgalomba. Íme a városok, ahová várhatóan az osztrák Embraerek rendszeresen fognak közlekedni.

Austrian Airlines Embraer E-195 egyelőre csak látványterven.(Forrás: Austrian Airlines) | © AIRportal.hu

Austrian Airlines Embraer E-195 egyelőre csak látványterven.
(Forrás: Austrian Airlines)

Elérhetővé vált az Austrian Airlines foglalási rendszereiben az Embraer E-Jet, illetőleg egyes útvonalakon már ez, az osztrák flotta számára vadonatúj típus van kijelölve a járatok teljesítésére. Az airlineroute.net menetrend információs portál gyűjtéséből kiderül, hogy a légitársaság jelen állás szerint összesen 20 európai városba készül rendszeresen közlekedni E-195-öseivel. Változás azonban bármikor bekövetkezhet, mind az útvonalakat, mind a járatsűrűséget illetően!

Mindenesetre most úgy áll, hogy az Austrian kínálatában 2016. január 4-től Stuttgart és Tirana az elsőként elérhető Embraer úti célok. Aztán Szaloniki, Milánó-Malpensa, Varsó, Hamburg, Chisinau, Köln, Berlin-Tegel, Belgrád, Bukarest, Koppenhága, Genf, Brüsszel, Stockholm, Amszterdam, Kijev, Szófia, Düsseldorf és Zürich következik az E-195 számára, vagyis a budapesti járatra nem kerül a 120 üléses típus. Rendszeresen legalábbis nem, de egyáltalán nem kizárt, sőt szinte biztosra vehető, hogy forgalmi okokból egy-egy napon a magyar főváros repülőtere is fogadni fog Austrian E-Jetet.

Az Austrian Airlines összesen 17 darab E-195-ösre, a brazil E-Jet típuscsalád legnagyobb változatára kötött vásárlási szerződést a német anyacég regionális leányvállalatával, a Lufthansa CityLine-nal. Az Embraerek az osztrák flotta kiöregedett Fokker 70, illetőleg 100 típusainak helyébe érkeznek a schwechati bázisra modernizálva a regionális gépparkot, amelyben a turbolégcsavaros Bombardier Q400-asok továbbra is jelen lesznek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A flottafiatalító program idén augusztusban kezdődik, mivel az Austrian a nyár utolsó hónapjában veszi át az első Embraert, amellyel az év hátralévő részében a légitársaság megkezdi a hajózószemélyzetek kiképzését és felkészül a típus üzemeltetésére. A teljes csereprogram, mire minden E-195-öst szolgálatba állítanak az Austrian márciusi közlése alapján várhatóan 2017 végéig megy végbe.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!