Földi kiszolgálót váltott a Wizz Air a budapesti repülőtéren, a tevékenységet mától a Menzies végzi. A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a Malév Ground Handling (MGH) azonnali hatállyal felmondta a Wizz Airrel kötött szerződését.

A Menzies Aviation vette át a Wizz Air repülőgépeinek és utasainak földi kiszolgálását a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2020. augusztus 6. csütörtöktől.

Úgy tudjuk, a brit tulajdonú földi kiszolgáló néhány hónapig végzi a Wizz-járatok földi kiszolgálását.

A Wizz Air úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a légitársaság már korábban kiírt egy tendert a budapesti földi kiszolgáló partnerének kiválasztásához. A folyamat a végén tart, és várhatóan 2020 negyedik negyedévében hirdet eredményt a Wizz Air.

A tevékenységet egészen tegnapig az állami tulajdonú Malév GH látta el, amelynek felszámolását a 2020. június 8-i végzésében rendelte el a Fővárosi Törvényszék.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a változásra azért került sor, mert
a Malév Ground Handling (MGH) azonnali hatállyal felmondta a Wizz Airrel kötött szerződését.

Az MGH Földi Kiszolgáló Zrt. hetek óta áll felszámolás alatt és a jelenlegi körülmények miatt az MGH a továbbiakban nem képes a Wizz Airrel kötött szerződésben foglaltaknak megfelelően teljesíteni – teszi hozzá a légitársaság közleménye.

Ezzel a Malév GH legnagyobb ügyfele került másik céghez. Úgy tudjuk, a felszámolás alatt lévő állami földi kiszolgálónál csoportos létszámleépítés várható.

Az állami földi kiszolgáló társaság megszűnésével a budapesti repülőtéren négy, teljes körű földi kiszolgálási engedéllyel rendelkező cég marad.

A török Celebi és a brit Menzies mellett földi kiszolgálási tevékenységek végzéséhez szintén engedélyekkel rendelkezik az idén alakult BHS Hungary Földi Kiszolgáló Kft., amelyet felvásárolt a görög Goldair Handling, valamint az Airport Service Budapest Zrt., amely idén júniusban kapta meg a kiterjesztett földi kiszolgálási engedélyét, és már toborozza a munkatársakat.