Németországban ultrakönnyű kategóriás engedélyt, Kenyában típus- és légialkalmassági bizonyítványt szerzett a Fusion 212 repülőgépcsalád, a Magnus Aircraft Zrt. pedig Magyarországon elsőként kapta meg az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) jóváhagyását a tervezési eljárásaira.

Megszerezte a maximum 600 kg-os felszálló tömegű (MTOW) ultrakönnyű kategóriás engedélyt a Fusion 212 repülőgépcsaládra Németországban a Magnus Aircraft Zrt. – közölte lapunkkal a Pécs-Pogány repülőtéren működő repülőgépgyártó vállalat.

Az illetékes szervezet (DULV – Deutschen Ultraleichtflugverbandes) által kiadott tanúsításnak köszönhetően kompromisszummentesen érhető el a Fusion 212 Premium és Business repülőgép a legmagasabb komfort fokozattal.

A DULV elkötelezett csapata és a Magnus szakemberei közös munkájának eredménye, hogy a járványhelyzet ellenére rövid időn belül sikerült teljesíteni az engedély kiadásához szükséges összes követelményt.

A cég közleménye kitért arra is, hogy a Magnus Aircraft Zrt. Magyarországon elsőként szerezte meg az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) jóváhagyását a tervezési eljárásaira (AP-DOA), az uniós hivatal szerint így ezek megfelelnek az Európai Unió szigorú iparági előírásainak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tájékoztatás arra is kitér, hogy november végén végrehajtotta szűzrepülését az első afrikai Fusion 212. Ez a felszállás volt az utolsó feltétele az ottani tanúsítványok megszerzésének.

A KCAA (Kenyai Légügyi Hatóság) által kiállított típusalkalmassági és légialkalmassági bizonyítvánnyal a Fusion 212 repülőgépek egy újabb kontinenst hódíthatnak meg.