Kötelező érvényű szándéknyilatkozatot kötött a francia CMA CGM szállítmányozási vállalat az Airbusszal négy A350F megvételéről, amelyeket a cég cargo-légitársasága üzemeltet majd.

Az európai gyártó lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a megrendelést a következő hetekben véglegesítik.

Arról a CMA CGM számolt be, hogy ők lesznek a típus első forgalomba állítói, ez várhatóan 2025-ben történhet meg, az Airbus ekkorra ígéri az első gép átadását.

Az üzemeltetéssel kapcsolatban annyit árultak el, hogy a gépek a légi szállítmányozási leányvállalathoz, a CMA CGA Air Cargohoz kerülnek.

Az Airbus A350F specifikációiról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Grafika: Airbus

Mint arról korábban beszámoltunk, az Airbus hivatalosan a dubaji légi szalonon indította el a típus értékesítését, első ügyfele az Air Lease Corporation volt, a magyar származású Steven F. Udvar-Házy vezette lízincég hetet rendelt az áruszállító gépből. Érdekesség, hogy a napokban az üzletember azt nyilatkozta, tárgyaltak a Boeinggel a 777X-en alapuló áruszállító vételéről is, de nem sikerült megállapodniuk.

A CMA CGM Air Cargo adatbázisok szerint jelenleg négy A330-200F-et birtokol, ezeket az Air Belgium üzemelteti a cég számára, mindegyik a Qatar Airways-től került át a vállalathoz. A francia vállalat egyébként két Boeing 777F-et is rendelt a közelmúltban.

Az 545 hajóval rendelkező, 420 kikötőben jelen lévő cégcsoport légi szállítmányozási leányvállalatát idén februárban alapította, a Liege-ben található központból Hongkongba, Atlantába, New Yorkba és Chicagóba repül.