Frissíti arculatát és repülőgépeinek festésmintáját a SAS Scandinavian Airlines. A megújult festésmintát a légitársaság első Airbus A350-900-as repülőgépét ábrázoló grafikán mutatták be szeptember 19-én.

Az új megjelenés a SAS flottájának modernizálását szimbolizálja, a cég üzemanyag-takarékos, új generációs A320neo és A350 típusokkal fiatalítja meg gépparkját.

A légitársaság megtartotta a jellegzetes kék színt, amely továbbra is visszaköszön a repülőgépek függőleges vezérsíkján, azonban a Lufthansa új arculatához hasonlóan folytatódik a törzs hátsó-alsó részén is.

A légitársaság nevének rövidítése és a cég emblémájaként is használt “SAS” felirat a korábbihoz hasonló méretben és betűtípussal megmaradt a függőleges vezérsíkon, de mellette a törzs első részén ezüst színnel és nagy méretű karakterekkel is helyet kapott.

A Scandinavian felirat a repülőgép hasán és a kék-ezüst alapszínű hajtóműveken sötétszürke színnel köszön vissza. A szárnyvégeken megmaradt a kék festés, de a SAS logó csak a wingletek belső, törzs felé eső oldalán kapott helyet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőgép törzse a korábbi jellegzetes törtfehér színtől eltérően világos szürkés árnyalatot kapott.

A törzs hátsó és orr-részén megmaradt a dán, norvég és svéd zászló, de a korábbi arculathoz képest e nemzeti szimbólumok modernebb grafikával jelennek meg.

The New SAS Livery

Introducing our new look – A visual symbol of SAS modernizing our fleet and bringing the most fuel efficient planes, the Airbus A320neo and A350, to our travelers. Painting out a more sustainable future for aviation. See you in the clouds!

Közzétette: SAS – Scandinavian Airlines – 2019. szeptember 19., csütörtök