Pénteken délelőtt fél 11 után Budapesten szakította meg útját az Air Serbia Bécs és Belgrád között közlekedő JU 601-es számú járata.

A YU-ALY lajstromjelű ATR 72-600-as légcsavaros regionális repülőgép személyzete vészhelyzetet jelentett, majd Sárvár térségében fordult Budapest irányába és kezdte meg a süllyedést, miután információink szerint füstöt jeleztek a rendszerek.

A pilóták háromnegyed 11 előtt néhány perccel biztonságosan leszálltak a budapesti repülőtér 1-es futópályáján, ahol a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei várták a gépet, majd átvizsgálták, mielőtt a számára kijelölt állóhelyre kísérték.

A leszállást követően, a gép és a futópálya átvizsgálásáig a repülőtér rövid ideig nem indított és fogadott járatokat, mert a 2-es (13L/31R jelű) futópályát a mintegy 2 hónapig tartó karbantartása miatt szeptember közepe és november közepe között zárva tartják.

Hírünk megjelenését követően a Budapest Airport az AIRportal.hu kérdésére megerősítette, hogy az Air Serbia Bécsből Belgrádba tartó JU601 számú járata műszaki meghibásodás következtében megszakította útját, és biztonságosan leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, helyi idő szerint 10:43-kor.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Minden utast épségben a 2B Terminálra szállítottak, a tűzoltók azonnal megkezdték a jármű átvizsgálását, az utasokért a légitársaság mentesítő járatot küld” – tette hozzá a repülőtér üzemeltetője.

Forrás: fr24.com

A címlapi kép illusztráció, forrás: NAC