A Las Palmas de Gran Canaria Airport (LPA) és Budapest között indít charterjáratokat a Fly to Canarias – közölte lapunkkal a társaság budapesti képviseletét ellátó Blue Sky Air Services Kft.

A charterjáratok május 28-tól október végéig hetente egy alkalommal közlekednek Budapest és Gran Canaria között, a tervek szerint Airbus A320-as családba tartozó repülőgépekkel.

Frissítés: A Blue Sky Air Services Kft. cikkünk megjelenését arról tájékoztatott, hogy a caharterlánc az eredeti tervekkel szemben csak június 25-től indul.

A járatok a menetrend szerint péntekenként közlekednek, reggel 8 órakor szállnak fel Las Palmas repülőteréről és 14:10-kor érkeznek meg Budapestre, majd 15:10-kor indulnak vissza Gran Canariára, ahol 19:45-kor szállnak le, helyi idők szerint.

Forrás: Galistair

A járatokat teljesítő repülőgépeket a spanyol gyökerű, de máltai bejegyzésű Galistair légitársaság biztosítja. Az internetes adatbázisok szerint jelenleg két Airbus A320-as és egy A321-es repülőgép teljesít szolgálatot a cégnél, előbbiek 14 és 19, utóbbi 19,5 éves.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Budapest mellett Prágából és Pozsonyból is üzemel majd heti egy-egy járat május végétől a Fly to Canarias és a prágai székhelyű Blue Sky Travel szerződése értelmében.

Az utasok foglalhatnak repülőjegyet és szállást tartalmazó csomagokat, de csak repülőjegyet vagy szállást is. A repülőjegyek a tájékoztatás szerint utasonként egy darab 18 kg-os feladható bőröndöt és egy 6 kg-os kézipoggyászt tartalmaznak, catering szolgáltatást és gyermekkedvezményt azonban nem.

A cseh Blue Sky Travel magyarországi leánycége a Blue Sky Air Services Kft. GSA-szerződéssel értékesíti az utazásokat. Ez a cég látja el az Egyptair légitársaság képviseletét is Magyarországon 2019 óta.