Ha lehetősége lesz rá, bevásárolja magát a Qatar Airways a Lufthansába – mondta Akbar Al-Baker Dohában a német dpa hírügynökségnek.

A közel-keleti légitársaság azonban óvatosságra utaló jeleket is küldött, Akbar Al-Baker szerint a bevásárlás előtt még partneri megállapodásra törekedne Európa legnagyobb légiközlekedési csoportjával.

Németország nagyon fontos piac a számunkra nemcsak a közlekedési szolgáltatások, hanem a befektetések és a turizmus szempontjából is – mondta a vezérigazgató.

Az A7-AMI lajstromjelű repülőgépet a franciaországi Toulouse-ból repülték át a légitársaság bázisára.

A Simple Flying megkereste a Lufthansát, a német légitársasági csoportnak annyira nem tetszett Akbar Al Baker ötlete. A hírre reagálva azt közölték,

nem azért privatizálták a Lufthansát, hogy aztán Katarban újra államosítsák.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A német légitársaságot 1997-ben adta el az állam, az anyavállalat azóta a Swiss-t, az Austriant, a Brussels Airlines-t is megszerezte.

A Qatar Airways-től nem teljesen idegen, hogy a versenytársaiban vásárol részesedést. Az állami tulajdonban lévő társaságnak van a legnagyobb, 20 százalékos részesedése az International Airlines Groupban, amely a British Airways, az Iberia és az Aer Lingus tulajdonosa.