Két ember életét veszítette, hárman súlyosan megsérültek a börgöndi légiparádén, amikor egy bemutató közben lezuhant a HA-RDM lajstromjelű, North American T-28 Trojan típusú veterán repülőgép.

Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap – közölte a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja az MTI-vel.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n azt írta, hogy az eddig ismeretlen ok miatt lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a robbanást követően becsapódó alkatrészektől kiégett.

Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a balesetben egy 67 éves és egy 37 éves férfi vesztette életét.

Az érintett személygépkocsi utasai közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők. A többezres tömeg megkezdte a helyszín szervezett elhagyását – közölte kora este a rendőrség.

A szerencsétlenül járt repülőgép az MTI korábbi felvételén. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben két ember meghalt, négyen égési sérüléseket szenvedtek.
A sérültek ellátását a rendezvényt biztosító mentők kezdték meg, majd három mentőhelikopter – Budaörsről, Balatonfüredről és Szekszárdról -, valamint több mentőautó is érkezett.

A mentők három súlyos sérültet – egy kislányt, egy nőt és egy férfit – mentőhelikopterekkel budapesti kórházakba, egy könnyebben sérült kisfiút pedig mentőautóval a székesfehérvári kórházba vittek – közölte Győrfi Pál.