A minap bejelentett új Ryanair-járatok közül Luxemburg volt a sokak által legjobban várt célállomás: íme néhány ok, hogy majd a következő téli menetrend beköszöntével miért ne hagyd ki ezt az európai miniállamot!

Luxemburg, avagy hivatalosan a Luxemburgi Nagyhercegség Nyugat-Európában, Franciaország, Németország és Belgium határán található. Az országban csupán 600 ezer ember él – körülbelül harmadannyian, mint Budapesten -, ebből 115 ezren a fővárosban, Luxembourg-ban. Ez nem épp az olcsóságáról híres: a numbeo.com Cost of Living indexe alapján a 17. legdrágább város a világon – a fogyasztói árak itt átlagosan 98%-kal magasabbak a budapestihez képest. A hivatalos fizetőeszköz az euró.

A főváros közel egyharmadát gyönyörű zöld terület alkotja: számos park és kert található a belvárosban. Luxembourg egyedülálló látnivalóit, kultúráját és történelmét felfedezhetjük akár gyalogosan, akár kerékpárt ragadva, de városnéző busszal is.

A város legnépszerűbb turistalátványosságai közé tartozik a Grund nevű negyed a maga hangulatos kis utcáival; a La Chemin de la Corniche nevű sétány, amelyet Európa legszebb balkonjának is becéznek, az óváros és erődrendszere, amely UNESCO világörökségi terület, vagy a Notre Dame-katedrális.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint megírtuk, a Ryanair a téli menetrendtől kezdődően heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és szombaton üzemelteti járatait Luxemburgba.

Abban az esetben is van megoldás, ha nem szeretnénk három teljes napot tölteni a városban: a szombat reggeli Ryanair-járattal indulva már délelőtt fél 10 körül a városba érkezhetünk, vissza pedig a vasárnap esti 18.30-as Wizz-járattal indulhatunk a Charleroi reptérről, ahová a Flibco busztársasággal juthatunk el közel három óra alatt. Ha szerencsénk van, akkor 5 eurós buszjegyet is elcsíphetünk.

Grund városnegyed a hangulatos utcáival (forrás: pixabay)