További hat új járatot indít a Ryanair Budapestről a 2019-es téli menetrendi időszakban, az eddig bejelentetteken túl Tel Avivba, Luxemburgba, Cataniába, Göteborgba, Lappeenratába és Poznanba is közlekedik majd az ír diszkont légitársaság.

Denis Barabas, a Ryanair regionális menedzsere azt mondta, hetente 2-3 járat fog közlekedni ezeken az útvonalakon, de a budapesti bázison továbbra is hat gép szolgál majd.

A társaság számításai szerint 2020-ra 3,2 millióra bővül a magyarországi utasforgalma, amely 24 százalékkal több, mint a 2018-as évben rögzített. Az új járatokkal együtt 46 útvonalat kínál majd a légitársaság Budapestről, amelyek közül 15 új, ezek nagyobb részét korábban már bejelentették, mint például Bari, Bordeaux, Cagliari, Cork, Lisszabon, Porto, Sevilla, Szaloniki és Toulouse is. Emellett növelik majd a frekvenciát Berlin-Schönefeldre, Koppenhágába, London-Stanstedre, Milánó-Bergamóba és Prágába.

A regionális menedzser kérdésre válaszolva elmondta: folyamatosan vizsgálják az újabb járatnyitások lehetőségét, így nem kizárt, hogy Budapesten kívüli magyar repülőtérről is indulhatnak járatok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Arra a kérdésre, hogy a Boeing 737 MAX-ok kiesése hogyan érinti a társaság üzemelését, hiszen a tervek szerint nemsokára átvennék az első ilyen gépüket, a menedzser azt válaszolta: van elég tartalék gépük ahhoz, hogy a járathálózatot fenntartsák. Arról egyelőre nem született döntés, hogy kompenzációt kérjenek a Boeingtől a kiesés miatt.

A nyári menetrendi időszakban a Ryanair a tavalyihoz hasonló problémákra számít: az idén is várható, hogy a légiforgalmi irányítás kapacitáshiánya miatt jelentős késésekkel kell szembe nézniük.

A Ryanair 2019-2020-as budapesti téli menetrendje

  • 15 új útvonal: Bari (hetente 2), Bordeaux (2), Cagliari (2), Catania (2), Cork (2), Göteborg (2), Lappeenranta (2), Lisszabon (3), Luxemburg (3), Porto (2), Poznan (2), Sevilla (2), Tel Aviv (4), Thessaloniki (2) és Toulouse (2)
  • Járatsűrítés 5 másik útvonalon: Berlin Schoenfeld (9), Koppenhága (napi), London Stansted (25), Milánó-Bergamo (11) & Prága (9)