Átadta az első átalakított Super Hornet vadászgépet az amerikai haditengerészet bemutató csapata számára a Boeing.

A repülőgépet a gyártó Floridában, Cecil Fieldben található üzemében alakították át, ahol 2008 óta a Hornetek módosítása is zajlott. Az új változat is megkapta a füstképzéshez szükséges kiegészítő olajtartályt, valamint módosították az üzemanyagrendszerét, így a repülőgéppel huzamosabb ideig lehet háton repülni.

Emellett a polgári légiközlekedéssel kompatibilis navigációs berendezéseket és a bemutatók során használt kamerákat is beépítették. A változtatások miatt természetesen a repülőgép súlypontjának beállítása is a program része volt.

Az Blue Angels számára átalakított első F-18E Super Hornet teszgép (Fotó: Boeing)

A tesztpéldány nem kapta meg a Blue Angels ikonikus kék-sárga festését, hanem marad a haditengerészet szürke színében. A repülési próbák a maryland-i Patuxent River bázison zajlanak majd. A Boeing közben bejelentette, hogy a csapat számára szükséges 11 gépet várhatóan 2020 végéig szállítja le.

A Blue Angels története során a Super Hornet lesz a negyedik Boeing típus. A most már több, mint 50 évre visszanyúló együttműködésük 1969-ben, az F-4J Phantom II-vel kezdődött, 1974-ben aztán következett az A-4F Skyhawk, majd 1986-ban a mai napig használt F/A-18A-D Hornet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!