A BUD-csoport dolgozói a tavaly őszi bérükhöz képest átlagosan több mint 17 százalékkal magasabb fizetést visznek haza, egy év alatt pedig átlagosan több mint 30 százalékkal nőttek az alapbérek a vállalatnál – közölte a Budapest Airport.

A Liszt Ferenc reptér üzemeltetője az elszálló inflációra és a nehéz gazdasági körülményekre való tekintettel tavaly két jelentős béremelést is végrehajtott: márciusban átlagosan 13 százalékkal (bizonyos munkakörök esetében 15 százalékkal), októberben pedig a 2023-as béremelés egy részét előrehozva további 10 százalékkal emelkedett a BUD Csoport munkavállalóinak fizetése.

A 2023-as béremelés egy részének előrehozatalával a Budapest Airport munkavállalói a megszokottnál korábban hozzájuthattak a megemelt fizetésükhöz, ezzel is támogatva a mindennapi megélhetést, idén márciusban pedig a repülőtér-üzemeltető végrehajtotta a 2023-as béremelés második részét is.

A márciusi fizetéssel érkező további 7 százalékos emeléssel együtt a Budapest Airport, a RÜK Kft. és a BUD Security Kft. dolgozóinak bére fél év alatt átlagosan több mint 17 százalékkal, egy év alatt pedig átlagosan több mint 30 százalékkal nőtt.

(Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert)

Emelkedett a karácsonyi bónusz és a törzsgárda-juttatás összege is. A Budapesten kívülről autóval közlekedők munkába járási támogatása márciustól 20 Ft/km-re növekszik, míg a budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosultak, amelynek nettója megegyezik a havi tömegközlekedési bérlet árával. A város közigazgatási határán kívülről, vonattal vagy busszal ingázóknak a jogszabálynak megfelelő 86%-os bérletár-megtérítés jár.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport a családokat is támogatni kívánja, ezért az apaszabadság esetében – amelynél jogszabály szerint gyermek születése esetén az apa tíz munkanap szabadságra jogosult, ebből azonban öt nap után csupán a távolléti díj 40%-a jár – a teljes szabadság távolléti díját kiegészíti 100 százalékra.

Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a Budapest Airport humánerőforrás vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy bár 2022 már a harmadik olyan év volt, amire rányomta a bélyegét a világjárvány okozta visszaesés, és a teljes visszaépülés még idén is várat magára, fontos, hogy a munkavállalók érezzék: a cég hálás a munkájukért, és megérti, milyen nehézségekkel kell szembenézniük nap mint nap a megemelkedett árak miatt. „Büszke vagyok rá, hogy jelenlegi bérajánlatunkkal kiemelkedő béremelést tudunk biztosítani, a vállalatra jellemző támogató légkör pedig még inkább erősíti azt a stabilitást, amit munkáltatóként nyújtunk számukra” – tette hozzá.