Háromnapos sztrájkot kezd csütörtökön a belga nemzeti légitársaság, a Brussels Airlines teljes személyzete, a munkabeszüntetés legkevesebb 315 járatot, köztük budapestieket, valamint 40 ezer utast érint – tájékoztatott az MTI a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap értesülése alapján.

A beszámoló szerint a személyzet általános sztrájkja miatt a járatok több mint a felét törlik.

Az érintett három nap alatt a légitársaság 533 járatot indítana csaknem 70 ezer utassal.

Maaike Andries, a légitársaság egyik szóvivője közölte: a Brussels Airlines arra kéri az utasokat, tájékozódjanak járatuk indulása felől. Azt ajánlotta, amennyiben a járatukat törölték, ne menjenek ki a repülőtérre, jegyeiket foglalják át más időpontokra.

(Fotó: AIRportal.hu)

Azok, akik végül nem kívánnak utazni, a társaság jegyük árának visszatérítését ajánlja fel – mondta. Közölte továbbá, a légitársaság azon dolgozik, hogy a járatok utasait más üzemeltető vegye át és juttassa el a kívánt célállomásra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A napilap úgy tudja, a pilóták, a légiutaskísérők és a földi kiszolgálást végzők a létszámhiány, valamint az emiatt egyre növekvő munkateher miatt tiltakoznak.

Bár az MTI híre szerint a sztrájk budapesti járatokat is érint, a brüsszeli repülőtér járatinformációs oldalán csütörtökön kora reggel látható adatok szerint a belga légitársaság SN 2825 számú budapesti járatát nem törölték csütörtökön és pénteken sem.