Ma reggel az Air France Párizs, Charles de Gaulle repülőterére tartó gépe volt az első, amelyek utasai a ferihegyi 2A Terminál újonnan átadott check-in pultjainál jelentkeztek be a járatra. Az 50 milliárd forintos BUD 2020 fejlesztési program részeként a nyári utasforgalmi csúcsidőszakra újabb hat check-in pultot adott át a forgalomnak a Budapest Airport – közölte lapunkkal a cég.

Előzmény Rekord: 1.053.257 utas Ferihegyen júniusban

Júniusban is meghaladta az egymilliót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma, erre eddig még soha nem volt példa a repülőtér történelmében az év ezen hónapjában, tavaly júniusban 966 297 utas fordult meg a repülőtéren. 2016. első félévében 5 millió 225 ezer érkező és induló utas volt a Liszt Ferenc-repülőtéren, ez 11,87 százalékos bővülésnek felel meg a tavalyi év ugyanezen időszakához viszonyítva. Bővebben…

Forrás: Budapest Airport | © AIRportal.hu

Forrás: Budapest Airport

Jelentősen csökkenhet a zsúfoltság a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálján – a repülőtér üzemeltetőjének közleménye szerint – miután a 2A szárnyban forgalomba állították az új check-in pultokat.

Ennek a fejlesztésnek az első fázisaként, ma reggel – a kötelező műszaki és biztonsági próbák után – üzembe helyeztek hat új check-in pultot a 2A Terminálon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ennek köszönhetően már a mai naptól kezdve a kanadai Air Transat légitársaság torontói utasai a 2B Terminálról átkerültek a 2A-ra és innen is indultak a tengerentúlra.

A Budapest Airport tervei szerint rövidesen a német Lufthansa-csoporthoz tartozó Germanwings és Eurowings légitársaság gépeinek utasai is mostantól a 2A-ról indulhatnak, jelentősen kiegyenlítve a forgalmi terhelést a két terminál között.

A bővítéseket elsősorban a nem-Schengeni irányban tapasztalható utasforgalom dinamikus növekedése tette szükségessé.

Az idei nyáron hetente háromszor üzemel a 2B Terminálról az Air Canada Rouge légitársaság torontói járata, az Emirates tavaly óta a nagyobb befogadóképességű Boeing 777-essel közlekedik naponta Dubajba, sűrítette járatait a Qatar Airways is. Emiatt a terminál-fejlesztés első lépcsőjében a 2A-n adtak át most hét új check-in pultot és rövidesen megkezdődik az új check-in pultok kialakítása a 2B-n is, ezek átadása 2017 májusára várható.

„Nagyon fontos lépés volt a számunkra a check-in pultok számának növelése, hiszen a nyári csúcsforgalomban minden lehetséges többletkapacitásra illetve forgalomoptimalizálási lehetőségre szükségünk van, annyira gyorsan növekszik a forgalom.” nyilatkozta Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója.

„Továbbra is az a célunk, hogy az utasok a lehető leggyorsabban tudjanak becsekkolni és áthaladni a biztonsági ellenőrzésen és tovább élvezhessék a repülőtér nyújtotta kényelmi szolgáltatásokat. Ezért kérjük az utasokat, hogy kövessék figyelemmel a Budapest Airport és a légitársaságuk honlapját, hogy melyik terminálról indul a járatuk.” – tette hozzá az igazgató.

Amint arról korábban beszámoltunk Budapest Airport BUD 2020 néven öt éves, ötven milliárd forintos repülőtér fejlesztési programot jelentett be, amelynek keretében – egyebek mellett – jövőre elkezdődik egy új utasmoló megépítése a 2B Terminálon, épül egy repülőtéri szálloda, még az idén világszínvonalú utasbiztonsági berendezéseket helyeznek üzembe a repülőtéren, befejeződik a műszeres leszállítórendszer, az ILS cseréje, új cargo-bázis épül. A BUD 2020 program révén a Budapest Airport továbbra is a régió leggyorsabban fejlődő repülőtere marad.