Hat darab új Boeing 777-300ER repülőgép beszerzését tervezi az Aeroflot-csoport.

Az új szélestörzsű repülőgépek beszerzéséről készült terveket a következő igazgatósági ülésre nyújtja be a légitársaság menedzsmentje augusztus végén.

A már korábban megrendelt Airbus A350-esekkel együtt a hat darab új triplahetes 20%-kal bővíti a csoport hosszútávú flottájának kapacitását.

Forrás: Boeing

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy az új repülőgépek a csoporton belül melyik tag-légitársasághoz kerülnek.

Az Aeroflot jelenleg 16 darab 777-300ER-t, a Rossiya egy 777-200 és öt 777-300-as repülőgépet üzemeltet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egyelőre arról nem áll rendelkezésre hivatalos információ, hogy a megrendelésből az első repülőgép mikor állhat forgalomba, de a Russian Aviation Insider értesülései szerint már 2018-ban megérkezhet.

Amint arról korábban beszámoltunk az igazgatóság áldását adta arra, hogy a tizennégy Airbus A350-900-asra szóló szerződés mellé még ugyanennyit beszerezzen az orosz állami légitársaság. Korábban arról szóltak hírek, hogy a Boeing 787-eshez hasonlóan az Airbus új generációs szélestörzsűjére szóló megrendelést is törölni fogja a cég. Az első A350-esek 2018 végén érkeznek a flottába.

Az Aeroflot két év veszteséges működés után tavaly mintegy hatszázötven millió USA-dolláros nyereséget jelentett, az idei első öt hónapban pedig tizennyolc százalékkal emelkedett az utasainak száma. A nagy múltú légitársaság most azért döntött az A350-esek további beszerzésén, mert stabilizálódott a forgalma, az erősödő orosz gazdaságnak köszönhetően évente 8-12 százalékos növekedést tervez.

A légitársaság vezérigazgató-helyettese közölte: a kapacitásnövelési terveiket újraformálják, a fókusz a jól teljesítő járatok frekvencianövelésén lesz, az újabb célállomások megnyitása helyett.