A korábban becsültnél csaknem kétszer több, mintegy 600 millió USA-dolláros állami mentőövet kap a most következő pénzügyi évében a súlyos adóssággal küzdő Air India.

A múlt év végén az indiai kormány a parlament elé terjesztett egy 330 millió USA-dolláros (91 milliárd forintos) támogatási tervet az adósságban úszó és veszteséggel küzdő Air India kisegítésére.

Most az akkori beadványhoz képest majdnem kétszer többet, 40 milliárd rúpiát, azaz 596 millió dollárt (165 milliárd forintot) kap a cég a 2019 március végével kezdődő pénzügyi évében. 

Fotó: AIRportal.hu

Eredetileg nem hogy feleennyi, hanem ennek töredéke szerepelt a költségvetési tervekben a Flightglobal szerint. Egyébként a 2019 márciusában végződő pénzügyi évre 6,5 milliárd rúpiát (25 milliárd forintot), az előzőben pedig 18 milliárd rúpiát (70 milliárd forintot) kapott eddig a légitársaság.

A kormányzat tavaly megpróbálkozott a privatizációval, de nem akadt jelentkező a mintegy 500 milliárd rúpia (majdnem 2000 milliárd forint) összesített adósságállományt görgető cégre. Az Air India már több repülőgépét volt kénytelen leállítani, mert nincs pénze alkatrészekre, emellett számos ingó- és ingatlanvagyonától megválik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A dokumentumok szerint állami támogatásból, 26 milliárd rúpia (100 milliárd forint) értékben az Air India Asset Holding átvállal némi adósságot magától a légitársaságtól.