Miután a privatizációt leállították, a kormány 330 millió USA-dollárral segítené ki a veszteséges Air Indiát. A pilóták szerint szükség lenne a flotta bővítésére is, mert négy év alatt jelentősen csökkent az állami légitársaság piaci részesedése.

A parlament elé állt Narendra Modi indiai miniszterelnök, hogy a hosszú évek óta veszteségesen működő Air Indiát a kormány 330 millió USA-dollárral kisegíthesse – írja az aero.de portál.

Az állami légitársaságot az indiai kormány felügyeletével, négy pontból álló átalakítási tervvel állítanák talpra.

Fotó: AIRportal.hu

A négy pont szerint pénzügyi segítséget kap az államtól az Air India, felfrissítik a márkát, átalakítják a szervezeti struktúrát, valamint a dolgozók motivációjának növelésére is figyelmet fordítanának.

A meghirdetett privatizációt ugyanis leállították, mivel nem akadt olyan vevőjelölt, aki a kiírásnak megfelelően átvállalta volna a tetemes adósságokat. A légitársaság nemrég közölte, hogy tizenöt repülőgépét ideiglenesen kivonja, mert nem telik alkatrészre, de már korábban is több példányt leállított, emellett a hitelezők is záros határidőn belül kérik a pénzüket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A pilóták eközben nyílt levélben fordultak a légiközlekedésért felelős miniszterhez, amely szerint szükséges lenne az Air India flottájának bővítésére is, mert az Air India piaci részesedése a 2014. januári 19,8 százalékról 2018 szeptemberére 11,8 százalékra csökkent.

A szakszervezet emlékeztetett arra, hogy az indiai magántulajdonú légitársaságok több százas nagyságrendben bírnak repülőgép-megrendelésekkel, hogy kielégítsék az ország lakosságának egyre növekvő utazási igényét.