Több hitelezője és beszállítója is levélben szólította fel az Air Indiát, hogy fizessék ki a járandóságaikat, amelyekkel hónapok óta késnek.

A Reuters szerint az állami légitársaság összesen 18 milliárd rúpiával (260 millió dollár) tartozik a beszállítóknak, ezért a kormány csak idén 21 milliárd rúpia tőkeemelést hajtott végre a társaságban, hogy az ki tudja fizetni partnereit.

Úgy tűnik azonban, hogy a kifizetés nem folyamatos, bankok és lízingcégek ugyanis hivatalosan is követelni kezdték az őket megillető pénzt. A hitelintézetek azok után döntöttek így, hogy az indiai kormány a legutóbbi alkalommal sem talált befektetőt.

A Business Reporter szerint eddig három bank és két lízingcég jelentkezett be, köztük az Amerikai Wells Fargo Bank, a Dubai Aerospace Enterprise lízingcég, valamint egy 22 bankból álló konzorcium három tagja kezdte el követelni a jussát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság a következő napokban kaphat újabb friss tőkét, amelyből a Reuters szerint ki tudja majd fizetni összes lejárt tartozását. Ehhez azonban újabb forrásokra van szüksége, amelyet a kormány biztosítani fog mindaddig, amíg nem találnak olyan befektetőt, aki képes és hajlandó a légitársaság átalakítására és rentábilis üzemeltetésére.

India a múlt hónapban próbálta meg eladni az Air India nagyobbik részét, de a cég után senki sem érdeklődött, így a jövőben is az adófizetők pénzéből kénytelenek üzemeltetni a súlyos veszteségeket termelő légitársaságot.

A légitársaság a Reutersnek nem nyilatkozott.