A világjárvány következtében kialakult piaci körülményekre hivatkozva határozatlan időre felfüggeszti a Dash 8 típus gyártását a De Havilland Aircraft of Canada Limited. A kanadai cég fenntartja a forgalomban lévő példányok szerviz- és alkatrész-támogatását, valamint a már üzemelő gépekre fejlesztési csomagokon is dolgozik.

A jelenleg meglévő kötelező érvényű megrendelések teljesítését követően határozatlan időre felfüggeszti a De Havilland Canada a Dash 8-400-as repülőgépek gyártását – jelentette be a cég, egybehangzóan a korábbi piaci értesülésekkel.

A döntés a Downsview-ban működő üzem mintegy 500 dolgozóját érinti. A gyártósor leállítása a világjárvány miatt kialakult nehéz piaci viszonyok következtében meghozott felelősségteljes és megfontolt lépés a kanadai vállalat közlése szerint.

A downsview-i gyár viszont végleg bezár, ezt még a Bombardier-től örökölte meg a Dash 8 400 program megvásárlásával a Longview Aviation Capital tulajdonában lévő repülőgépgyártó. A telephely bérlete idén lejár, a hozzá tartozó épületeket és futópályát elbontják, így a De Havillandnek mindenképpen el kell hagynia ezt a helyszínt.

A De Havilland Canada célja a közlés szerint, hogy az új példányok gyártását a piaci kereslet függvényében, a lehető leghamarabb újraindítsa, erre számos más megfelelő helyszín áll rendelkezésre az országban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: De Havilland

A közlés kiemeli, hogy a vállalat jelentős összegeket invesztál a típus forgalomban lévő példányainak ügyféltámogatási tevékenységébe, a típushoz hozzáférhető 35 ezer különböző alkatrész alkatrész ellátási hálózatába világszerte, és az ezzel kapcsolatos informatikai fejlesztésekbe annak érdekében, hogy a Dash 8 platform üzemeltetési költségeit csökkentse.

Emellett a típus fejlesztésén és módosításain dolgoznak, köztük a Dash 8-asok áruszállítóvá alakítási programján, a forgalomban lévő utasszállító példányok fedélzetének továbbfejlesztésén, és a kézipoggyászok fej feletti tárolóinak növelésén.