A magyar légiforgalmi szolgálat immár hatodik alkalommal rendezi meg a látvarepülés szabályai szerint közlekedők legfontosabb hazai tanácskozását, a VFR Repülésbiztonsági Fórumot. A 2022. március 11-i online eseményen a kisgépes pilóták és oktatók, valamint a repülési szakemberek részvételére egyaránt számítanak, de várják a repülőterek és a pilótaszervezetek képviselőit is – közölte honlapján a HungaroControl.

Az élőben közvetített fórum előadásaiból a résztvevők a többi között tájékozódhatnak a FIC Észak szektorral kapcsolatos újdonságokról és a készülő VFR Manual nevű digitális kiadványról.

Emellett az érdeklődők hasznos információkat kaphatnak az eseti légterek szabályos aktiválásával és használatával, valamint a repülésre való felkészüléssel kapcsolatban.

Illusztráció. (Forrás: Textron Aviation)

Szó esik a koronavírus-járvány repülésbiztonságra gyakorolt hatásáról is.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a rendezvényt idén is online tartják meg, ezért a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Az előadásokat az előre megküldött internetes elérhetőségen, élőben követhetik majd az érdeklődők.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.