Megállapodott a transzatlanti együttműködésről a Delta, a Virgin Atlantic és az Air France-KLM, már csak a hatósági jóváhagyás hiányzik.

Befejeződtek a korábban megkezdett tárgyalások az amerikai Delta Air Lines, a brit Virgin Atlantic és az Air France-KLM között a transzatlanti útvonalakon való együttműködésről.

A három cégcsoport Európa és az USA között közlekedő járatainak menetrendjét összehangolja, kedvező átszállási lehetőségeket kínál, és codeshare megállapodást is életbe léptet bizonyos járatokon.

A megállapodás részeként a francia-holland duó 298 millió amerikai dollárért 31%-os tulajdonrészt vásárol hamarosan a Virgin-Csoporttól a légitársaságban, a Delta Airlines pedig megtartja 49%-os tulajdonrészét.

A fennmaradó 20% az eddigi többségi tulajdonos Virgin-Csoportnál marad, és a jövőben is ők nevezik ki a cég élére a vezetőséget – írta a CH Aviation.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tulajdonosi háttér annak ellenére változhat meg gyorsan, hogy jelenlegi vezérigazgató, Craig Kreeger nemrég az ATW-nek adott interjújában arról beszélt, az Air France-KLM 2019 első felében nem valószínű, hogy résztulajdont tud szerezni.

Amennyiben a folyamat a mostani ütemben zajlik tovább, a tranzakciót még év vége előtt biztosan sikerül tető alá hozni.

Több probléma lehet rövidtávon

Az üzlet létrejöttéhez nemcsak az amerikai, de az Európai Unió versenyjogi hatóságának a jóváhagyása is szükséges, azonban ha ez az akadály is elhárult, még akkor sem teljesen biztos a folytatás.