Hozzájutott a járatindításhoz szükséges résidőkhöz a legfontosabb londoni légikikötőben, a Heathrow reptéren az amerikai Jetblue Airways és a vietnami Bamboo Airways is.

A brit repülőtéri résidőket koordináló ACL a honlapján közzétett elemzésből kiderült, hogy a hibrid Jetblue megkapta az általa kért le- és felszállási jogokat, így két útvonalat is nyithat Európa (járvány előtt még) legforgalmasabb repülőterére.

Fotó: Airbus

A menetrend egyelőre nem ismert, az adatokból az derül ki, hogy a Jetblue New York-JFK-ről és Boston-Loganről indíthat járatokat Heathrow-ra, összesen 32 760 szék kapacitást biztosítva.

A légitársaság a korábbi hírek szerint 138 férőhelyes Airbus A321LR típusú gépekkel repüli majd a járatokat.

Az adatsor szerint összesen 270 résidőt (180-at New Yorkból és 90-et Bostonból) szerzett a Jetblue: előbbi városból május 3-ától áll rendelkezésére hetente 14, Bostonból pedig június 14-től először heti 8, majd 14 járatpárra való slot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábban a Jetblue Gatwicken és Stansteden is szerzett résidőket, előbbi repülőtérre New Yorkból napi egyszer, utóbbira pedig Bostonból naponta kétszer fog járatokat üzemeltetni az amerikai cég.

A transzatlanti járatok előfutáraként a Jetblue megújítja a Mint osztály fedélzeti szolgáltatásait is.

Forrás: Boeing

Szintén a hatóság adatsorából derül ki az is, hogy a vietnami startup Bamboo Airways is kapott résidőket Heathrow-n: Hanoi Noi Bai Nemzetközi Repülőtérről, valamint Ho Si Minh-városból is közlekedhetet a társaság, összesen 92 ezer széket kínálva.

A vállalat várhatóan Boeing 787-9 Dreamlinerekkel repül az útvonalakon. Az adatbázis szerint heti hat járatot teljesíthetnek mindkét útvonalon márciustól.