Megkapta a szükséges résidőket Londonban az USA-beli Jetblue, de a cégvezető további európai célállomásokat is tervez. A hibrid légitársaság a prémium kabinjának szolgáltatásait a transzatlanti járatnyitás előfutáraként új menüvel, kényelmi csomaggal és kiegészítőkkel frissítette fel.

Gatwick és Stansted repülőtereken szerzett résidőt a transzatlanti járataihoz az amerikai Jetblue, a Business Traveller cikke szerint ez a fel- és leszállási jogosultságokat koordináló brit szervezet adataiból derült ki a minap.

Jövő nyártól Gatwickre New Yorkból napi egyszer, Stanstedre pedig Bostonból naponta kétszer fog járatokat üzemeltetni az amerikai cég, a mindössze 138 utasra berendezett Airbus A321LR-jeivel.

Ugyanakkor a légitársaság nem adta fel a szándékát, hogy később London legnagyobb repülőterére, Heathrowra repüljön.

Forrás: Jetblue

A megnövelt hatótávolságú típusváltozat nagyvonalú székezése szintén a brit testület adataiból derül ki, bár erről a légitársaság még nem tett hivatalos bejelentést. Korábban azt hangsúlyozták, hogy a Mint elnevezésű üzleti osztály sikerén felbuzdulva olyan szolgáltatási színvonalat kívánnak biztosítani keskenytörzsű gépeik fedélzetén, mint a többiek a szélestörzsű típusokon, de mindezt jóval kedvezőbb áron.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tavaly tavasszal bejelentett londoni járatok elindulásának pontos dátumát egyelőre nem tudni, a jövő nyarat a napokban egy szakmai rendezvényen mondta Robin Hayes vezérigazgató a Routes Online szerint.

Forrás: Jetblue

A cégvezető optimistán nyilatkozott: a világjárvány miatt 2021 közepére sok ember már másfél éve nem utazott családi vagy baráti találkozóra, illetve csak úgy kikapcsolódni, így szerinte „erős nyár” lesz majd, ezért „ragyogó időzítés” az akkori indulás.

A vezérigazgató megemlítette, hogy további európai célállomásokon is erősen gondolkodnak, hogy lejjebb szorítsák a transzatlanti jegyárakat.

Már többször nyilatkozott arról, hogy elfogadhatatlanul magasnak tartja leginkább az üzleti osztályú jegyek árát az Amerika és Európa közötti járatokon, ahol a nagy hálózatos cégek viszik a forgalom javát.

A prémium Mint kabin (Forrás: JetBlue)

A transzatlanti járatok előfutáraként a Jetblue megújítja a Mint osztály fedélzeti szolgáltatásait is. Két neves amerikai séf ételei kerülnek majd a prémium jegyet váltó utasok elé, a menüsor állandóan változik majd, függően az úticéltól. Négy új, wellness tematikájú kényelmi csomagot kapnak a Mint utasai, amelyek snacket is tartalmaznak, és az alapján térnek el egymástól, hogy az adott járat hová tart, illetve mely napszakban közlekedik.

Emellett a légitársaság új, lábzsebes takarókat, memóriahabos párnákat, valamint egymáshoz illő szemmaszkokat és márkás füldugókat is bekészít a prémium jegyet váltóknak.

Fotó: JetBlue