Több londoni repülőtérre is indíthat járatokat az amerikai Jetblue légitársaság, amely egy Easyjettel való együttműködést sem zárt ki.

A heathrow-i repülőtér mellett másik három légikikötőt is vizsgál a Jetblue a 2021-es londoni járatnyitáshoz és vannak olyan elképzelések, amelyek szerint nem csak egy London-környéki reptérrel kötik össze New Yorkot és Bostont.

Erről a Flightglobal szerint Joanna Geraghty, a Jetblue üzemeltetési vezetője beszélt a londoni Aviation Festival nevű rendezvényen. Elmondása szerint Gatwick, Stansted és Luton is a potenciális jelöltek között van, de arról nem nyilatkozott, hogy mely repülőtereket részesítik előnyben.

Az első JetBlue Airbus A321ceo, amelyet bioüzemanyaggal is megtankoltak. Fotó: Airbus

A Jetblue azt sem zárta ki, hogy a járatok sikeressége érdekében összedolgozzon egy európai légitársasággal, így biztosított lenne a ráhordás és a csatlakozás az amerikai cég járataira. Szóba került az Easyjet, mint lehetséges partner, és ezt a beszélgetésen jelen lévő Johan Lundgren, az angol diszkont cég vezetője sem tartotta elvetendő ötletnek. “Soha nem tudhatod” – fogalmazott.

A Jetblue a Mint nevű prémium kabintermékének sikerén is felbuzdulva döntött arról, hogy elindítja járatait Európába és olyan szolgáltatási színvonalat kíván biztosítani keskenytörzsű gépeinek fedélzetén, mint a többiek a szélestörzsű gépek business osztályain, de mindezt jóval kedvezőbb áron adná.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: JetBlue

Mint arról korábban beszámoltunk, a légitársaság Airbus A321LR-ekkel repül majd a két kontinens között, ezeken a típusokon a normál A321-esekhez képest több prémium osztályú ülést helyeznek el, amelyek teljesek sík ággyá is alakíthatóak.

London a Jetblue legnagyobb, még nem kiszolgált úti célja New Yorkból és Bostonból, amelyek a légitársaság útvonalhálózatának két legfontosabb amerikai városa.