Egy szingapúri vállalat olyan üzleti osztályú üléseket álmodott meg, amelyek különleges elrendezése a szokásosnál kevesebb helyet foglal, de ez nem megy a kényelem rovására. 

Az Airgo Design nevű szingapúri vállalat nemrég mutatta be legújabb, Galaxy elnevezésű, üzleti osztályú kabinberendezését, amelyben az ablak melletti ülések innovatív kialakításúak. 

A kabinban két különböző stílusú ülés kap helyet: a hagyományosak középen helyezkednek el, a közöttük lévő sortávolság 120 centiméter. Ezek a székek az egyedül utazók számára a legpraktikusabbak. 

Az ablak melletti üléseket viszont csaknem a folyosóra merőlegesen helyeznék el, a közöttük lévő elválasztó falat teljesen le lehet engedni, több székből így egy nagyobb ágy vagy közös tér alakítható ki.

Így nézne ki a business osztály berendezése az AirGo Design tervei szerint (forrás: AirGo Design)

Az ablak melletti ülések között a sortávolság meglepően kevés, csupán 70 centiméter. A vállalat szerint azonban nincs ok aggodalomra, hiszen az ülések az újfajta elrendezésnek köszönhetően kellően hosszúak és rugalmasan mozgathatók.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utasoknak viszont esetleg zavaró lehet az, hogy a menetirányra majdnem merőlegesen ülnek, az ablakoknak háttal.

“Az üzleti osztályon általában egy típusú ülés van, amely különböző szögekben van elhelyezve attól függően, hogy a kabin mely részében kap helyet” – fejtette ki a CNN Travel-nek Alireza Yaghoubi, az AirGo társalapítója és technológiai vezetője. Szerinte előnyösebb, ha több különböző típusú ülést alakítanak ki, mert így hatékonyabb a helykihasználás, nincs elpazarolt terület a repülőgépen.

Egy Boeing 777 típusú repülőgépen 36 business ülés és egy koktélbár kaphat helyet a Galaxy elrendezésében. A cég állítása szerint ez a berendezés keskeny- és széles törzsű repülőgépeken egyaránt kialakítható.

Az AirGo jelenleg a szabadalom megszerzésén dolgozik, következő lépése pedig egy mockup készítése lesz, amely lehetővé tenné a légitársaságok és potenciális utasok számára, hogy kipróbálhassák az új típusú ülést.