Heroincsempészés miatt tartóztattak le két légiutas-kísérőt Ausztráliában, a Malindo Air alkalmazottai a testükre erősítve szállították a kábítószert.

A The Australian híroldal beszámolója szerint a két alkalmazott egy évek óta Ausztráliában működő vietnami bűnszervezethez továbbította a heroint. A Malindo Air két légiutas-kísérőjét a napokban vették őrizetbe, amikor a rendőrség több helyszínen is razziát tartott, összesen 8 embert tartóztattak le, és 20 millió dollár értékű kábítószert, valamint készpénzt és luxusautókat foglaltak le.

Az egyik légiutas-kísérőt, egy 38 éves nőt a melbourne-i reptéren vették őrizetbe, akkor egy kiló heroin volt nála. A rendőrség szerint összesen 6 kiló nagy tisztaságú heroint, 8 kilogramm metamfetamint és fél kiló kokaint juttatott Melbourne-be Szingapúrból.

Az ausztrál hatóságok fél éven keresztül nyomoztak a bűnbanda ügyében, ennek során derült fény arra, hogy a kábítószert kereskedelmi repülőjáratokon viszik Ausztráliába, ehhez pedig légiutas-kísérőket béreltek fel futárnak, akik főként Sydney-be és Melbourne-be repültek. Az egyik gyanúsított azt mondta, legalább húsz alkalommal csempésztek drogot ezzel a módszerrel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Carig Palmer, Victoria állam határőrségének regionális vezetője a sajtótájékoztatón azt mondta, a légiutas-kísérők sem állnak a törvények felett, rájuk a törvény teljes szigorával lesújtanak, ha kiderül, hogy helyzetükkel visszaélve kerülték meg a jogszabályokat.

Arról nem tudni, hogy ki volt a 38 éves nő társa, és a hírekben arról sem számoltak be, mekkora a büntetési tétele az általuk elkövetett bűncselekmény(ek)nek.