Egy végül sikertelen fegyveres rablási kísérlet során lövések dördültek el a LATAM Boeing 787-ese és a Delta Air Lines Airbus A350-ese közelében a santiagói Arturo Merino Benitez nemzetközi repülőtér forgalmi előterén.

Helyi médiaértesülések szerint március 8-án reggel 8 órakor egy fegyveres rablási kísérlet történt Santiago de Chile repülőterén. Három jármű legalább tíz fegyveressel hatolt be a forgalmi előtérre, ahol épp a LATAM Airlines Miamiból megérkezett Boeing 787-esét szolgálták ki.

A rablók célpontja a repülőgép rakterében fuvarozott 32 millió USA-dollár értékű kézpénzszállítmány volt.

A bűncselekmény felfegyverzett elkövetői és a biztonságiak között tűzharc alakult ki, amelyben a CNN Chile jelentése szerint két ember – a chilei polgári légiközlekedési főigazgatóság egyik tisztviselője és a támadók egyike – meghalt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A rablók a szállítmányt nem tudták megkaparintani, de sikerült elmenekülniük, az általuk használt egyik járművet később kiégve találták meg a reptér közelében.

A Delta Air Lines szomszédos állóhelyen parkoló Airbus A350-es repülőgépének függőleges vezérsíkját egyes értesülések és a közösségi médiában közzétett videókhoz fűzött kommentárok szerint több lövedék is eltalálta. A légitársaság később viszont azt közölte, hogy a gépet az incidenst követően alaposan megvizsgálták, és megerősítették, hogy nincs rajta sérülés. A LATAM nem kommentálta az incidenst.