Megközelíti a 2019-es kínálatot a Lufthansa-csoport légitársaságai által kínált kapacitás a budapesti útvonalak esetében, az Austrian Airlines már újra a járvány előtti járatszámmal tervez Schwechat és Ferihegy között.

A német légitársasági csoport lapunk megkeresésére közölte a március 27-én induló nyári menetrendi időszakra vonatkozó terveit. A céghez tartozó öt légitársaság összesen heti 155 járatot üzemeltet majd, összehasonlításként: 2019-ben 178 volt.

A Lufthansa Frankfurtból és Münchenből közlekedik nyáron, előbbi városba 35, utóbbiba 31 járat lesz elérhető, ez összesen 66 alkalmat jelent, míg a járvány előtt 78 volt elérhető.

Fotó: AIRportal.hu

A Eurowings repülőgépei Kölnnel, Düsseldorffal, Hamburggal és Stuttgarttal kötik össze a magyar fővárost, összesen hetente 36 alkalommal, ez a szám 2019-ben még 39 volt.

Kölnbe 6, Düsseldorfba 13 (ez megegyezik a járvány előtti kapacitással), Hamburgba 6, Stuttgartba 11 járat érhető el hetente.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Swiss Zürichbe közlekedik majd összesen hetente 20-szor, ez csak eggyel kevesebb, mint a járvány előtt, a Brussels Airlines heti 12 járatot indít Brüsszel és Budapest között, 7-tel kevesebbet a 2019-eshez képest.

Az Austrian Airlines sokáig nem újította fel a budapesti járatot, mivel Ferihegyről ráhordó járatként üzemelt az összeköttetése. Akkor még Bombardier Q400-asok, most már Embraerek teljesítik a járatokat, és az osztrák vállalat visszaállt a járvány előtti menetrendre, hetente 21 alkalommal közlekedik Schwechat és Ferihegy között.

A München és Debrecen közötti útvonalról a Lufthansa nem közölt semmit, de a foglalási rendszerekbe feltöltött adatok szerint május elejétől hetente 4 járatot tervez jelenleg.