Közzétette 2023/24-es téli menetrendjét az Air France, a légitársaság bővíti észak-amerikai kínálatát, a Liszt Ferenc repülőtér és a párizsi Charles de Gaulle között pedig hetente 18 közvetlen járatot üzemeltet majd.

Az Air France az október végén kezdődő téli menetrendben hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap három, kedden, csütörtökön és szombaton két járatot tervez Budapest és Párizs-Charles de Gaulle között, így összesen heti 18 járat lesz elérhető a két főváros között – olvasható a cég lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A légitársaság a 2023/24-es téli menetrendi időszakban 21 amerikai, kanadai és mexikói célállomásra hetente összesen 212 járatot üzemeltet majd.

Október 30-tól heti három alkalommal (hétfőn, szerdán és pénteken) közlekednek az Air France 279 üléses Boeing 787-9-esei Raleigh-be, Észak-Karolina állam fővárosába.

Az Air France emellett 13 észak-amerikai célállomásra repül a téli időszakban: Atlanta, Boston, Chicago, Dallas-Fort Worth, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, New York-JFK, New York-Newark, San Francisco, Seattle és Washington szerepel a kínálatban. Dallasba a tavalyi 3 helyett idén már heti 5 járat közlekedik télen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A kínálat a kanadai célállomások felé is bővül, a téli időszakban négy városba hetente 38 járat közlekedik majd.

Ez azt is jelenti, hogy a kanadai piacon továbbra is az Air France marad a legtöbb ülőhelyet kínáló európai légitársaság.

A június 27-én elindított Párizs-Ottawa járat télen is elérhető marad: hetente öt alkalommal (szerda és péntek kivételével minden nap) indulnak el a Boeing 787-9-esek. Ez az egyetlen közvetlen járat Ottawa és Európa között.

Az Air France emellett bővíti a kínálatot Montreal és Vancouver felé: előbbi városba heti 17 helyett 21, utóbbiba heti 3 helyett már 5 járat közül választhatnak az utasok.

December 2-ától újraindulnak a Montreal és Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) közti járatok, a két város között hétfőn és szombaton közlekednek a vállalat Airbus A320-asai. Montrealból emellett Fort-de-France, Belém, Cayenne és Miami is elérhető az Air France járataival. Emellett buszos transzfert is biztosít Montreal-Trudeau, Quebec és Ottawa között.

A menetrend a folyamatban lévő kormányzati jóváhagyások miatt még változhat.